Adres zamieszkania a adres zameldowania

• Autor wątku Autor wątku sebastian7777
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

sebastian7777

Użytkownik
Odpowiedzi
104
Witam. Moja sprawa w e sądzie została przekazana do miasta w którym jestem zameldowany lecz nie mieszkam tam od 18 lat. Czy można jakoś przekierować sprawę do Warszawy gdzie mieszkam . Wolałbym o wyniku nie dowiedzieć się od komornika bo zamierzam się bronić. Odległość 400km. Poradzicie mi coś? Pozdrawiam

Poinformować sąd o zmianie adresu do doreczeń a na przyszłość zmienić adres zameldowania, bo właśnie przez to wynikają tego typu problemy.

Ciężko o meldunek jak się wynajmuje mieszkanie.Pytanie czy powiadomić E sąd czy Rejonowy do którego trafiła sprawa?

LLawyer, tak przez 18 lat choć ostatnie miejsce to 9 rok leci. tak nawiasem meldunek w tej chwili to martwy przepis i nawet go nie ma w dowodzie. TSG właściciel sobie tego nie życzył. Dzięki za odpowiedź piszę do Rejonowego.

sebastian7777 napisał:
właściciel sobie tego nie życzył
Jaki podaje powód ?
Nie potrzebujesz zgody właściciela na zameldowanie się .

Dokładnie, powielanie bzdurnej teorii bez sprawdzenia osobiście,
Nie jest to martwy przepis, jak widać po założonym temacie.
Celowe wprowadzanie w błąd.

Jeśli zdaniem pytającego przepis jest martwy to dlaczego się nie wymeldował ?

Wiem że nie potrzebuję Damian człowiek starej daty ma może jakieś swoje zasady. Wynajmuję to mieszkanie na dobrych warunkach z umową oczywiście i wolałbym tego nie zmarnować. A Sz.P. LLawyer chyba zszedłeś z tematu a pytanie chyba niezbyt skomplikowane. I co znaczy celowe wprowadzanie w błąd?

Obowiązek meldunkowy miał być już dawno zniesiony, jako zabytek epoki socjalistycznej w Polsce jednakże obecna władza zmieniła zdanie i chce go jednak utrzymać. Poza tym zniesienie takiego obowiązku wymaga zmiany ponad 100 ustaw w Polsce i to jest problem.

Powrót