M
MarcinK627
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 9
Witam, mam pytanie dotyczące mojej umowy z adwokatem. Zaczęło się wszystko w grudniu, zadzwoniłem wszystko wyjaśnił jakieś są opcje i postanowiłem podjąć z nim współpracę. Pierwsze zeznania na komendzie nie pojawił się że względu na chorobę, pomyślałem że okej normalne każdemu się zdarza. Przyszedł wyrok zaoczny, nie kontaktował się zemną, bardzo ciężko się dodzwonić ale koniec końców złożył sprzeciw co prawda po czasie. Sprawa miała się odbyć we wrześniu wykonywałem kilka telefonów do niego po czym w końcu odebrał i twierdził że będzie 30 minut przed rozprawą. W dniu rozprawy godzinę wcześniej zadzwonił że jednak go nie będzie bo znowu jest chory i sprawa została przełożona. Kolejna data rozprawy jest na ten tydzień i niestety znowu się martwię że go nie będzie. Co mogę zrobić z tak nieuczciwym adwokatem? Mogę jakoś odzyskać swoje pieniądze od niego? Czy warto wchodzić na drogę sądową? Proszę o poradę bo dla mnie to dość ważna sprawa a po drugie nie były to małe pieniądze które mu zapłaciłem. Dodam że przed podjęciem współpracy opinie były dobre, w czasie tego roku pojawiło się kilka opinii o podobnym charakterze jak moja