Agata Meble rekompensata

• Autor wątku Autor wątku olciaaa1103
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
O

olciaaa1103

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
11
Witam.
Nigdy nie miałam takiej sytuacji więc proszę was bardzo o pomoc.
Dnia 12 kwietnia zamówiłam przez internet narożnik z salonu Agata meble. Wpłaciłam zaliczkę czyli całą sumę 2349 zł ponieważ inaczej nie wysłali by mi mebla. Wczoraj zadzwoniła do mnie firma kurierska która miała dostarczyć towar do domu, z informacją że towar jest uszkodzony i zwracają go na magazyn. Oczywiście nikt z Agaty nie zadzwonił do mnie i nie poinformował o sytuacji. Dzisiaj zadzwoniłam do firmy i dowiedziałam się tylko że towar jest tak zniszczony że nie da rady przysłać mi go domu. A więc czekam od 12 kwietnia na narożnik który do mnie nie przyjedzie i mam 2 warianty. Zamówić jeszcze jeden i czekać kolejny miesiąc bo musza zrobić go od nowa lub zwrot pieniędzy. Na zwrot pieniędzy mają 14 dni a z tego co się dowiedziałam na rozpatrzenie reklamacji/skargi też mają 14 dni. Uziemili na całe 2 miesiące. Czy mogę dochodzic się jakiejś rekompensaty za stracony czas i nie dotrzymanie umowy z ich strony ? Jak napisać takie pismo do nich i czy proponujecie jakąś konkretną rekompensatę czy czekać na ich propozycje ? Bardzo bym was prosiła o pomoc jestem w totalnej kropce, a nie wspomnę już nic o moich nerwach.
Pozdrawiam
Aleksandra

olciaaa1103 napisał:
Czy mogę dochodzic się jakiejś rekompensaty za stracony czas i nie dotrzymanie umowy z ich strony ?

Możesz.

olciaaa1103 napisał:
i czy proponujecie jakąś konkretną rekompensatę

Pytanie do wróżki. Jakie dokładnie straty poniosłaś, że się domagasz pieniędzy?

olciaaa1103 napisał:
czy czekać na ich propozycje ?

Na to bym nie liczył.

olciaaa1103 napisał:
a nie wspomnę już nic o moich nerwach.

Kiedyś w podobnej sytuacji mojej znajomej handlowiec powiedział, że musi być strasznie słaba psychicznie skoro taka prosta sprawa ją wyprowadziła z równowagi.

ps. mójj tekst może wydawać się oschły ale... takie są realia.

olciaaa1103 napisał:
zadzwoniłam do firmy i dowiedziałam się tylko że towar jest tak zniszczony że nie da rady przysłać mi go domu.
a podali jakiś następny termin realizacji umowy?

cedwah napisał:
a podali jakiś następny termin realizacji umowy?

Konsultantka poinformowała mnie tylko że jeżeli chciałabym nowy narożnik musiałabym czekać ok 28 dni na nowe zrealizowanie zamówienia

Możesz zażądać zwrotu wszystkich kosztów albo poczekać i zażądać obniżenia ceny - wszystko pisemnie. Powinnaś też domagać się skrócenia terminu.

cedwah napisał:
Możesz zażądać zwrotu wszystkich kosztów albo poczekać i zażądać obniżenia ceny - wszystko pisemnie. Powinnaś też domagać się skrócenia terminu.
Napisałam do nich meila o zwrot pieniędzy czekam na odpowiedź mam tylko nadzieję że sprawa będzie trwała trochę szybciej niż moje nie doczekanie na narożnik...
Dziękuję

Tego nie wiem. Jesli chcesz odstąpić od umowy to zrób to pisemnie (list polecony z ZPO) chyba, że sprzedawca dopuszcza składnie oświadczeń @.

cedwah napisał:
Tego nie wiem. Jesli chcesz odstąpić od umowy to zrób to pisemnie (list polecony z ZPO) chyba, że sprzedawca dopuszcza składnie oświadczeń @.
Tak mi poradziła konsultantka telefonicznie

cedwah napisał:
to nie jest wiążące. Sprawdź na ich stronie - w regulaminie

Aby skorzystać z prawa odstąpienia od umowy, muszą Państwo poinformować nas: AGATA S.A., Al. Roździeńskiego 93, 40-203 Katowice, kontakt@agatameble.pl, o swojej decyzji o odstąpieniu od niniejszej umowy w drodze jednoznacznego oświadczenia (na przykład pismo wysłane pocztą lub pocztą elektroniczną).

Powrót