Agencja mieszkaniowa żąda spłaty zadłużenia od żony.

• Autor wątku Autor wątku henryk214
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
H

henryk214

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Witam.
Mam taki problem. mieszkam z rodzicami w bloku i jest zadłurzenie mieszkania dodam że ja jestem zameldowany a żona nie i nie była i przysłali mojej żonie wezwanie do zapłaty ,napisali że jak tego nie wpłaci to sprawa trafi do komornika, i zamieszcza ją na liście dłóżników, myśle że tak niemogą zrobić bo ona niema nic do tego lokalu co ja.
Bardzo prosze o pomoc w tej sprawie co mam zrobić? Dodam jeszcze że ten lokal jest Agencji Wojskowej.

A skąd mają dane żony - jak nie jest zameldowana i nie mieszka i nie ma nic do mieszkania Co :what:

Nie jest zameldowana u nas lecz mieszka. Jakiś czas temu rodzice składali dokumenty na dotację mieszkaniową w opiece,
żona również dała zaświadczenie, pomimo tego że nie jest zameldowana, lecz dokumentu opieka pomimo tego zażądała.
Dopóki nie wystąpili o dotacje było wszystko ok. Teraz moje pytanie brzmi czy faktycznie mogą żądać spłaty zadłużenia
od żony gdy na prawie to nie jest z tym lokalem związana w żaden sposób?

[cytat="henryk214":2hlewmv1] Teraz moje pytanie brzmi czy faktycznie mogą żądać spłaty zadłużenia
od żony gdy na prawie to nie jest z tym lokalem związana w żaden sposób?[/cytat:2hlewmv1] jest związana -przebywa (prawdopodobnie na zasadzie użyczenia pokoju, mieszkania) bez zameldowania popełniając wykroczenie

Powrót