Agencja pracy

• Autor wątku Autor wątku Anna2019
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

Anna2019

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam! Moja sytuacja wygląda następująco: Od 4 lat pracuje na szklarni przez agencję pracy..obecnie jestem na fazie B.. Dotychczas każda umowa, która zawierałam z agencją miała ciągłość (np. kontrakt kończył się z dniem 22 stycznia, kolejny zaczynał od 23 stycznia itp.) Tym razem kontrakt zakończył się 23 grudnia 2018 r. a kolejny jaki dostałam zaczyna się dopiero 14 stycznia 2019 r. Od 14 grudnia do 14 stycznia przebywalam na urlopie.. czy agencja ma prawo zrobić mi taka przerwę w umowie bez poinformowania mnie o tym? Do tej pory myślałam że kontrakt przedłuża się automatycznie więc kolejna umowa to formalność.. Proszę mi powiedzieć czy powinnam dostać w takiej sytuacji jakakolwiek informacje od agencji, czy jest jakiś okres wypowiedzenia, cokolwiek..czy agencja postępuje zgodnie z prawem? Dodam również, że na tej podstawie agencja stwierdziła że nie przysługuje mi wynagrodzenie za Święta i Nowy Rok.. mam wrażenie ze zostało to zrobione celowo.. czy jest to zgodne z prawem? Co mogę zrobić w takiej sytuacji? Pozdrawiam..

Powrót