Agent PZU wprowadził mnie w błąd

• Autor wątku Autor wątku AgataAnna77
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

AgataAnna77

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Dzień dobry, proszę o pomoc czy coś mogę z tym zrobić. Pracowałam i w zakładzie pracy miałam zawartą polisę ubezpieczenia grupowego, gdy się zwolniłam miałam możliwość przejścia na indywidualna kontynuację. Znalazłam w agenta który na swoim koncie miał liczne nagrody i dyplomy przez Dyrektora PZU, wszystko posprawdzałam i udałam się do siedziby PZU na rozmowę z tym agentem celem indywidualnej kontynuacji, powiadomiłam agenta iż zależy mi na kontynuacji ponieważ choruję na nowotwór. Agent oznajmił mi, że badziej korzystne dla mnie będzie pod względem zakresu, jakbym przystąpiła do ubezpieczenia grupowego w zakładzie pracy męża, jako kontynuacja mojego ubezpieczenia. Dalsze szczegóły były uzgadniane ze mną sms, agent udał się do zakładu pracy męża. Zakres polisy ( który ustalałam sms) był również uzgadniany z właścicielem firmy, moim mężem i w gabinecie była jeszcze 1 osoba. Szef męża bardzo chciał aby w razie czego byłam zabezpieczona bo walczę z nowotworem, agent oznajmił że to w moim przypadku będzie kontynuacja więc żadnej karencji nie będzie, oraz wykluczona nie będe ze względu na nowotwór. Umowa została podpisana. Wszystko było ok, po miesiącu wylądowałam w szpitalu na kilka dni, dostałam odszkodowanie za szpital, oraz mężowi za mój szpital również wypłacili. Po roku ze względu, że mój stan się pogorszył znów trafiłam do szpitala. Pzu odmówiło wypłaty uzasadniając tym iż przystąpiłam do ubezpieczenia z nowotworem, gdy chciałam wyjaśnić sprawę z Dyrekcją że ta polisa jest kontynuacją mojej zakładowej, to okazało się iż tamten agent już nie pracuje i oni nie ponoszą odpowiedzialności i nie mają żadnego z nim kontaktu, wygadał się że żen agent więcej osób wprowadził w bład. Dyrektor mnie przeprosił i obiecał że osobiście zajmie się tą sprawą, niestety po kilku dniach dostałam informację, że ten Dyrektor już tam nie pracuje. Agent który przejął moją sprawą nie odbiera telefonów odemnie, gdy dzwonię z innego telefonu to mówi że oddzwoni i już danego numeru nie odbiera. Proszę pomóżcie co mam zrobić, czy można bezkarnie tak okłamywać ludzi. Gdzie tą sprawę zgłosić

A co jest zawarte w umowie którą podpisałaś? Ustne ustalenia też są wiążące natomiast musiałabyś je udowodnić, co z opisu sprawy wnioskuje, łatwe nie będzie.

Wysłane z mojego HD1913 przy użyciu Tapatalka

Słowo przeciwko słowu. Tak to widzę.

Swoje kroki skierowałbym jednak do Rzecznika Praw Ubezpieczonych.

Powrót