Agresja mundurowych oraz pytanie o ustawe dotyczącą imprez masowych

• Autor wątku Autor wątku kibic90
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kibic90

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam serdecznie z góry chciałem prosić aby w temacie wypowiadały się tylko i wyłącznie osoby które mogą konkretnie odpowiedzieć na moje pytania:

Pytanie 1.Dokąd złożyć wniosek o agresji policjanta na moją osobę?w sobotę spotkała mnie następująca sytuacja,wracając z meczu zostałem zatrzymany przez patrol policji (szedłem sam) policjanci od samego początku zachowywali się w sposób bardzo agresywny,nie chcieli powiedzieć jaki jest powód mojej legitymacji a także nie chcieli sami się wylegitymować następnie zaczęli mnie przeszukiwać ( w moim mniemaniu nie mieli ku temu podstaw) a następnie gdy chciałem dociec o co właściwie chodzi zostałem uderzony dwu krotnie pałką.Chciałbym się zapytać jak miałby wyglądać ten wniosek i dokąd go złożyć?

Pytanie 2.W sierpniu wejdzie nowelizacja ustawy odnośnie bezpieczeństwa imprez masowych i wraz z nią przepis uniemożliwiający zasłanianie twarzy na imprezie masowej i stąd też moje kolejne pytanie czy przepis ten nie będzie sprzeczny z Konstytucją RP z roku 1997 w której możemy przeczytać:
Art. 47.
Każdy ma prawo do ochrony prawnej życia prywatnego, rodzinnego, czci i dobrego imienia oraz do decydowania o swoim życiu osobistym.

Pytam o to ponieważ jestem alergikiem w szczególności na kurz a uczęszczam na mecze żużlowe i najlepiej by było gdybym mógł przebywać w maseczce do szlifowania aby drobiny kurzu nie dostawały się do mojego układu oddechowego co według mnie jest również zawarte w konstytucji :
Art. 68.

1. Każdy ma prawo do ochrony zdrowia.

proszę o odpowiedzi na moje pytania i z góry dziękuje za odpowiedzi.

Powrót