B
bodzio2
Stały bywalec
- Odpowiedzi
- 2 167
Witam, sprawa dość zawiła.
1. Zmarł brat w (2018 r.) miał długi - odrzucenie po nim spadku w terminie.
2. Siostra decyduje się przyjęcie spadku w całości również mieszkania.
3. W sądzie zakłada sprawę spadkową (nie byłem obecny na rozprawie) upoważniłem adwokata wynajętego przez siostrę do reprezentowania mnie.
4. 17.09.2023 roku przychodzi nakaz zapłaty z I****O.
5. Wysyłam do wierzyciela ksero odpisu AN (Oświadczenie o odrzuceniu spadku).
6. Wierzyciel odpisuje, że jest uprawomocnione postanowienie sądu o przyjęciu przeze mnie spadku i wysyła mi stosowny sądowy dokument w którym jestem ujęty jako spadkobierca.
Pytanie,
Czy Sąd może unieważnić Akt Notarialny zawarty w lipcu 2018 swoim prawomocnym późniejszym postanowieniem w grudniu 2018 ?, pierwszy raz spotykam się z taką sytuacją, dziękuję za każdą odpowiedz.
1. Zmarł brat w (2018 r.) miał długi - odrzucenie po nim spadku w terminie.
2. Siostra decyduje się przyjęcie spadku w całości również mieszkania.
3. W sądzie zakłada sprawę spadkową (nie byłem obecny na rozprawie) upoważniłem adwokata wynajętego przez siostrę do reprezentowania mnie.
4. 17.09.2023 roku przychodzi nakaz zapłaty z I****O.
5. Wysyłam do wierzyciela ksero odpisu AN (Oświadczenie o odrzuceniu spadku).
6. Wierzyciel odpisuje, że jest uprawomocnione postanowienie sądu o przyjęciu przeze mnie spadku i wysyła mi stosowny sądowy dokument w którym jestem ujęty jako spadkobierca.
Pytanie,
Czy Sąd może unieważnić Akt Notarialny zawarty w lipcu 2018 swoim prawomocnym późniejszym postanowieniem w grudniu 2018 ?, pierwszy raz spotykam się z taką sytuacją, dziękuję za każdą odpowiedz.