akt urodzenia w Niemczech

• Autor wątku Autor wątku johana.shop
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

johana.shop

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Jestem w trwalym zwiazku z Niemcem i zamierzamy wziac slub.Moj partner jest 9 lat po rozwodzie i ma syna z tego malzenstwa.Jego byla zona ma drugie dziecko i co jest szokujace, to drugie dziecko ma nazwisko bylego meza(mojego partnera) a nie biologicznego ojca.Jesli ona nie chce podac danych biologicznego ojca to jak w Niemczech dopelnia sie takich formalnosci?Czy jest to prawnie mozliwe?Jakich srodkow uzyc by ten fakt zmienic?
Dziekuje za jakakolwiek porade....Joanna

gdy byli malzenstwem w momencie kiedy ona miala dziecko juz z innym..to na jego nazwisko mogla to zrobic..co sie wiaze z tym ,ze i on ma placic alimenty a nie tamten inny..trzeba zrobic Vaterschaftsanerkennung w jugendamt,..uznanie dziecka przez tamtego ........
wszystkie porady w Jugendamt na ten temat uzyskacie...mam nadzieje ,ze ona nie pobiera aliment z panstwa(jugendamt)?bo wtedy twoj partner bedzie dlugiem obciazony..choc nie jest ojcem

http://www.vaterschaftsanerkennung.com/

w polsce tez chyba tak jest..ze dziecko zapisuja na nazwisko teraźniejszego meza..choc dziecko nie jego

zawsze mozna sie zglosic do jugendamt i Vaterschaftstest

DNA

w linku ktory podalam..jest to dokladnie opisane..a nawet numer telefonu gdzie uzyskacie porady..

Ostatnia edycja:
to drugie dziecko ona urodzila 5 lat po rozwodzie.

jezeli ona nosi nazwisko bylego meza po rozwodzie...to i dziecko otrzymalo jej nazwisko(czyli matki)to normalne..ale jezeli byli po rozwodzie a nie uznal (Twoj partner tego dziecka)to nie odpowiada za nie..w platnosciach aliment takze nie

mogla dac nazwisko(biologicznego ojca gdyby je uznal)ale nie musiala...

tu nawet uzanane moga miec matki nazwisko..

Powrót