Akta postępowania wykonawczego

• Autor wątku Autor wątku Pekos2
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

Pekos2

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Dzień Dobry
Chciałem zapoznać sie z aktami postępowania wykonawczego. Zamawiając akta otrzymałem jedynie "sprawę główną", przed sądem 1 instancji, a nie było tam nic o wykonawczym. Moje pytanie brzmi, czy akta wykonawcze trzymane są osobno?

Czasem tak, czasem nie. Zależy co konkretnie Cię interesuje. Na końcu akt głównych powinny być załączone pisma dotyczące podejmowanych czynności w kierunku wykonania orzeczenia.

W trakcie trwania post. wykonawczego miał do akt wpłynąć numer rachunku do wykonania środka karnego. I żeby zajrzeć do tych ostatnich stron, nie wiem, czy mam dzwonić do sekcji wykonawczej wydziału (inny adres niż normalny sąd) i tam podac sygnaturę wykonawczą "Ko", czy prosić o akta z I instancji z sygnaturą "II K"?
Sprawa miała wielu oskarzonych, i tych tomów jest masa.

Chodzi o jakieś płatności finansowe, tak? Są to osoby prywatne?

potrącenie korzyści z urzędu skarbowego, dzwoniłem tam, ale urzędnicy przekierowują mnie pomiędzy urzedami

Wydaje mi się, że sąd powinien Ci przysłać numer konta, na które powinieneś wpłacać korzyść majątkową. Nie wiem czy jest sens pytać o akta. Chyba lepiej o numer konta. Jeśli o akta to pisma dotyczące wykonania orzeczenia powinny być w aktach głównych na końcu ostatniego tomu. Sąd przesyła korzyść do wykonania do US według właściwości siedziby sądu. A US przesyła dalej do US według Twojego miejsca zamieszkania (jeśli są to różne urzędy).

Powrót