AlcoLock - blokada alkoholowa

• Autor wątku Autor wątku exceptio
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
bartek0 napisał:
Zapisali mnie na 9.11, pytalem o badania wątrobowe, nie robią tego wcale bo nie trzeba, także jeśli ktoś*to czyta to widzicie Panowie... najpierw zadzwońcie sobie do WOMP czy to w ogóle robią.

WOMP Lubin, kazali mi być na 12:00, na spokojnie wystarczy być na 12:00 nie trzeba nawet wcześniej (jakieś 6 rano tu pisali ludzie). Bez psychotestów bo już mam - 246zł.

Co WOMP to inne wytyczne :)
Ty podałeś swój przykład, gdzie indziej jest gorzej.
W Szczecinie też jest luz, w Sosnowcu bodajże opisywali że jest koszmar

Witajcie. Wniosek złożony 24 października i decyzja pozytywna w dniu dzisiejszym tj. 2 listopada to znaczy tydzień od złożenia wniosku. Jednak sądy dzdza się lubić. Pozdrawiam i dziękuję wszystkim którzy odpowiadali na pytania :)

Miłosek 123 napisał:
Witajcie. Wniosek złożony 24 października i decyzja pozytywna w dniu dzisiejszym tj. 2 listopada to znaczy tydzień od złożenia wniosku. Jednak sądy dzdza się lubić. Pozdrawiam i dziękuję wszystkim którzy odpowiadali na pytania :)
To gitarka :) Pozazdrościć 👌

Miłosek 123 napisał:

Błyskawicznie :D a ja już świętuje zdany egzamin praktyczny!

Jacyków69 napisał:
Błyskawicznie :D a ja już świętuje zdany egzamin praktyczny!
Do Ciebie jeszcze mi daleko ale już na dniach egzamin w sumie to chyba najmniejsza sprawa z tego wszystkiego. Najgorsza niepewność i oczekiwanie :)

Miłosek 123 napisał:
Do Ciebie jeszcze mi daleko ale już na dniach egzamin w sumie to chyba najmniejsza sprawa z tego wszystkiego. Najgorsza niepewność i oczekiwanie :)

Powodzonka! Będzie dobrze,ja w następnym tygodniu montuje alkolock i jadymyyy :)

Miłosek 123 napisał:
O to spoko, a ile płaciłes możesz może coś polecić?

Ja trafiłem dobrze, bo za 2000zł mam już skalibrowany sprzęt na rok, gotowy do montażu :)
Chodzi o Lion 20-DS, nowy kosztuje 4300zł...używki na olx chodzą mniej więcej między 2500-3000zł, ale też tego nie ma za wiele do kupienia. Trzeba śledzić olx :)
Zobaczymy jak to będzie się sprawować, dobrze że dmucha się tylko przy odpaleniu auta, nie oddaje się próbki w trakcie jazdy.
No i przy pierwszym dmuchnięciu, przejechaniu jakiegoś odcinka, gdy zgasimy auto, możesz je ponownie odpalić bez podawania próbki do 30min, zapamiętuje on pierwsze dmuchanie. Przydatne gdy musisz wskoczyć na chwilę do marketu, czy podczas tankowania :)

Ostatnia edycja:
Witam, czy ktos posiada wniosek o blokade alkoholowa? co w nim ujac jak to ma wygladac? z gory dziekuje za pomoc...

Trzeba wpisać w google. Wniosek z art.182a kkw i pobrać

Witam

Mam pytanie do osób które mają już zamontowany alcolock.

Jestem umówiony na montaż w tym tygodniu, słyszałem że po montażu muszę się udać do diagnosty który sprawdzi urządzenie. Stąd moje pytania.

Jak to wygląda?
Czy muszę przechodzić cały przegląd auta?
Czy dostanę jakiś dokument potwierdzający prawidłowe działanie?
Jaki jest koszt tej wizyty?

Z góry dzięki!

J69 napisał:
słyszałem że po montażu muszę się udać do diagnosty
Musisz wykonac dodatkowe badanje techniczne (koszt: 50zl). Diagnosta sprawdzi czy blokada dziala poprawnie i wyda dokument ktory bedziesz musial okazac wraz ze swiadectwem kalibracji policji w razie kontroli

Jacyków69 napisał:
Chodzi o Lion 20-DS, ...
Zobaczymy jak to będzie się sprawować, dobrze że dmucha się tylko przy odpaleniu auta, nie oddaje się próbki w trakcie jazdy.
Ja tez mialem Lion DS-20 ale w moim przypadku bylo tak że na ok 100km drogi musiałem dwa razy oddawac probke. Tak ze wszystko zalezy od ustawien. Mysle ze u Ciebie tez trzeba bedzie jednak co jakis czas podac probke

Ostatnia edycja:
Witam wszystkich :) dzięki temu forum dowiedziałem się o alcolocku i jestem w drodze do częściowego odzyskania uprawnień wiec postanowiłem ze opisze swój przypadek. Może komuś pomogę. Dostałem zakaz dla kat.B na 3 lata o to walczyłem w sadzie ponieważ chciałem ochronić kat.C oraz kurs który opłaciłem a którego nie dane mi było skończyć na kat.C+E.W moim przypadku trochę się za późno o tej możliwości dowiedziałem i wniosek złożyłem z dniem w którym minęła polowa okresu tj 28.06.2017. Gdybym wcześniej to wszystko ogarną to na pewno spróbował bym wniosek złożyć przed upływem polowy kary tak jak już ktoś o tym wcześniej pisał - gdyby go nie chcieli rozpatrzyć ponieważ został złożony za wcześnie złożył bym go jeszcze raz w dniu którym upływa polowa kary. Można tu zyskać trochę czasu nic przy tym nie tracąc a w moim przypadku by się ten czas przydał ponieważ termin posiedzenia miałem dziś tj 9.11.2017 jest to ponad 4 msc wiec jak bym to załatwił tak jak wcześniej napisałem to dziś możne bym już jeździł no ale nie spodziewałem się tez ze taki zostanie wyznaczony termin. Tak czy inaczej udało się ! :D sąd przychylił się do mojego wniosku. Moja obecność na posiedzeniu była nie obowiązkowa no ale bylem i to możne nawet lepiej. Sędzia przeczytał wszystkie opinie i dowiedziałem się ze jeden dzielnicowy był u mnie 3 razy i nikogo nie zastał. Zostawił kartkę z nr tel i tak to z nim załatwiłem. Był również u mnie ok tydzień przed posiedzeniem kurator sadowy i również napisał spoko opinie. Do tego sędzia sprawdzał czy pospłacałem wszystko oraz czy w okresie wykonywania kary nie bylem notowany, mandaty itp. Teraz zostało mi poczekać parę dni na wyrok wyrobnic PKK zdać egzamin no i zobaczymy czy mi się uda znaleźć blokadę jakiejś spoko cenie. Ciekaw jeszcze jestem czy nie namieszałem sobie przez ten wniosek i czy w dalszym ciągu będę mógł odzyskać kat.C bez konieczności zdawania egzaminu
przy okazji chciał bym podziękować użytkownikowi biezanow_123 który mi pokazał swój wniosek i na jego podstawie powstał mój - robi robotę :D

Ostatnia edycja:
biezanow_123 napisał:
Musisz wykonac dodatkowe badanje techniczne (koszt: 50zl). Diagnosta sprawdzi czy blokada dziala poprawnie i wyda dokument ktory bedziesz musial okazac wraz ze swiadectwem kalibracji policji w razie kontroli

Ja tez mialem Lion DS-20 ale w moim przypadku bylo tak że na ok 100km drogi musiałem dwa razy oddawac probke. Tak ze wszystko zalezy od ustawien. Mysle ze u Ciebie tez trzeba bedzie jednak co jakis czas podac probke

Nie trzeba będzie podawać próbki w czasie jazdy ;)

Rozmawiałem o tym z dystrybutorem LION na Polskę, faktycznie potwierdził że na początku dostawaki oni sprzęt z Anglii który był ustawiony fabrycznie na dmuchanie podczas jazdy, jak w Twoim przypadku, od jakiegoś czasu ich alkolocki mają zaprogramowane że dmuchasz tylko przy odpaleniu i to tylko gdy auto jest zgaszone powyżej 30minut. Nie dmucha się w trakcie jazdy. Sprzęt kupiłem od kogoś z olx który również to potwierdził, że nie dmucha się w trakcie jazdy. :)

Więc jest to w pewnym sensie duże ułatwienie i nie będzie tak uciążliwe, Ty miałeś starszej daty blokadę i była ustawiona na oddawanie próbki w trakcie jazdy, a takiego prawa w Polsce nie ma, więc zostało to zmienione.

A z ciekawosci to dostałes PINy do blokady w razie jak by pojawil sie problem z zablokowaniem urzadzenia?

Witam,
Chciałbym się dowiedziec czy po zmianie wyroku na mozliwosc prowadzenia samochodow z blokada alkoholowa bede dalej widnial w KRK? Czy dostane zaswiadczenie o niekaralnosci bez wzmianki o tym czyli bede czysty? A jesli nie to kiedy bede mogl dostac takie zaswiadczenie?

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót