AlcoLock - blokada alkoholowa

• Autor wątku Autor wątku exceptio
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Papier od diagnosty i dowód kalibracji. Żadnego wbijania w dowód.

Wczoraj odebrałem prawko, już śmigam... Koniec tej tragikomedii.

Dzięki wszystkim za pomoc i pozdrawiam.

Witam. Jak wyglądało to u Was po tym jak sąd się przychylił do wniosku, czy samemu się odpiera odpis postanowienia i idzie się do wydziału komunikacji...?

krzysiek0501 napisał:
Witam. Jak wyglądało to u Was po tym jak sąd się przychylił do wniosku, czy samemu się odpiera odpis postanowienia i idzie się do wydziału komunikacji...?

Oni muszą dostać postanowienie z sądu.

krzysiek0501 napisał:
W moim przypadku sam odebrałem odpis i musiałem donieść do WK

Witam. Ja też dołączyłem do grona osób z zakazem prowadzenia pojazdów.Dostałem 3 lata od 06 2016.Właśnie złożyłem wniosek o zakaz prowadzenia pojazdów niewyposażonych w blokadę.Czekam na jakieś info ,ale podpowiedzcie mi czy mogę w tym czasie coś już działać ,żeby być ,,do przodu"?Te próby wątrobowe ma każdy ?Mieszkam w Łodzi i nie mam pojęcia co mnie czeka.Co radzicie w sprawie blokady(miejsce, koszty)?Pozdrawiam.:mad:

witja66 napisał:
Witam. Ja też dołączyłem do grona osób z zakazem prowadzenia pojazdów.Dostałem 3 lata od 06 2016.Właśnie złożyłem wniosek o zakaz prowadzenia pojazdów niewyposażonych w blokadę.Czekam na jakieś info ,ale podpowiedzcie mi czy mogę w tym czasie coś już działać ,żeby być ,,do przodu"?Te próby wątrobowe ma każdy ?Mieszkam w Łodzi i nie mam pojęcia co mnie czeka.Co radzicie w sprawie blokady(miejsce, koszty)?Pozdrawiam.:mad:
Robiłem badania lekarskie w WOMP Łódź na początku 2016r i próby wątrobowe były. blokade montowałem w Autocentrum Elektronowa 8a koszt montażu 400zł. za używaną blokade Lion DS 20 zapłaciłem 2200zł z kalibracją i gwarancją na rok od dystrybutora

A skierowanie na badania kiedy dostałeś?Po decyzji sądu czy wcześniej?Co z kursem reedukacyjnym w WORD?

Ostatnia edycja:
witja66 napisał:
A skierowanie na badania kiedy dostałeś?Po decyzji sądu czy wcześniej?Co z kursem reedukacyjnym w WORD?

Wyrok w grudniu 2015 skierowanie jakoś luty 2016
Na kurs reedukacyjny skierowania nie dostałem, dotyczy to chyba tylko tych zatrzymanych po alkoholu w 2017r

Witajcie,
w listopadzie złożyłem do sądu wniosek o zamianę środka karnego w postaci zakazu prowadzenia samochodów nie wyposażonych w blokadę alkoholową, niedawno otrzymałem powiadomienie o posiedzeniu sądu które odbędzie się 21.XII., na którym to sąd przychyli się do wniosku lub go odrzuci. Dokumenty typu opinie, wyniki badań, dołączyłem, kurator też już był. Ale chciałbym się dowiedzieć od trony technicznej jak takie posiedzenie wygląda, czy sędzia zadaje jeszcze jakieś pytania, czy muszę ponownie opisywać kwestię zdarzenia i moją sytuację, czy też nie?..
Może ktoś z Was brał udział w takiej rozprawie i wie jak to wygląda. Będę wdzięczny za każdą odpowiedź, pomoc..

Krizu napisał:
Witajcie,
w listopadzie złożyłem do sądu wniosek o zamianę środka karnego w postaci zakazu prowadzenia samochodów nie wyposażonych w blokadę alkoholową, niedawno otrzymałem powiadomienie o posiedzeniu sądu które odbędzie się 21.XII., na którym to sąd przychyli się do wniosku lub go odrzuci. Dokumenty typu opinie, wyniki badań, dołączyłem, kurator też już był. Ale chciałbym się dowiedzieć od trony technicznej jak takie posiedzenie wygląda, czy sędzia zadaje jeszcze jakieś pytania, czy muszę ponownie opisywać kwestię zdarzenia i moją sytuację, czy też nie?..
Może ktoś z Was brał udział w takiej rozprawie i wie jak to wygląda. Będę wdzięczny za każdą odpowiedź, pomoc..

Nie musi Cie tam być i moim zdaniem to najlepsze rozwiązanie.

A jeżeli do tej pory nie dostałem żadnego skierowania?Wyrok biegnie od czerwca 2016.

Witajcie,
no i byłem na posiedzeniu..czysta formalność, sędzia zapytała tylko, czy chciałbym dodać coś jeszcze od siebie, rzecz jasna okazując skruchę przeprosiłem za czyn którego się dopuściłem, zapewniając jednocześnie że więcej tegoż czynu nie popełnię..Sąd przychylił się do wniosku, jeszcze tyko 7 dni, aby się przypadkiem prokuratura nie odwołała i w styczniu zapinam do Wydziału Komunikacji po profil no i z marszu na egzamin..

[ 2promile, 4lata zakazu, 5tysi na Funusz, 4tysie kary, badania ogółem 1t, no i skasowana Avka 33tysie, dzięki Bogu 0 ofiar ] na szczęście to już historia..

Nie warto!! Nauczka na całe życie!! Don't drink&drive!!

Powodzenia z egzaminem :) u mnie w wordzie wiedzą czemu zdaje egzamin i od samego wejścia do auta pojawia się pytanie "czy jest pan trzezwy??" Irytujące no ale.. nie mam wyjscia.. jeden mały błąd i odrazu egzamin przerwany.. liczę że w końcu się uda. Miał ktoś podobne problemy ze zdaniem egzaminu ??

irek115 napisał:
Powodzenia z egzaminem :) u mnie w wordzie wiedzą czemu zdaje egzamin i od samego wejścia do auta pojawia się pytanie "czy jest pan trzezwy??" Irytujące no ale.. nie mam wyjscia.. jeden mały błąd i odrazu egzamin przerwany.. liczę że w końcu się uda. Miał ktoś podobne problemy ze zdaniem egzaminu ??

egzamin nie może być przerwany za jeden mały błąd, zawsze masz drugie podejście. Chyba że wymusi sie pierszeństwo, nie ustąpi na przejściu pieszemu, zignoruje znak STOP, najedzie na podwójną ciągłą, spowoduje zagrożenie w ruchu itp.

irek115 napisał:

Ja jak zdawałem nie miałem chamskich pytań, normalna gadka "jakie pan auto ma?" Itp :D Było, miło. Bez kozaczenia, więc się zdało

Co do ostatniego egzaminu to powodem do przerwania go było wyprzedzanie przed przejściem dla pieszych a raczej jego próba bo zdążyłem włączyć kierunkowskaz lekko dodać gazu i zobaczyłem przejście więc odpuściłem a typ do mnie że egzamin przerwany za wyprzedzanie po prawie 40 min jazdy w tym plac manewrowy. Dodam jeszcze że warunki na drodze były utrudnione bo padał deszczu ze śniegiem i to dość intensywnie dlatego nie zauważyłem tego przejścia dostatecznie wcześnie. Jeden błąd już przed wordem i koniec. Bez żadnego pyskowania itd. jeszcze z 2 razy nie zdam i zmieniam Word bo to jak dla mnie jest szukanie powodu żeby przerwać egzamin.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót