AlcoLock - blokada alkoholowa

• Autor wątku Autor wątku exceptio
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Jeszcze nie złożyłeś wniosku a już pytasz jak wygląda odwołanie. Spokojnie. Pierw proponuje wysłać wniosek i jesli coś będzie nie tak to napisz wtedy :-) nie sugeruj sie innymi wyrokami ani tym co gdzieś tam od kogoś usłyszałeś

biezanow_123 napisał:
Jeszcze nie złożyłeś wniosku a już pytasz jak wygląda odwołanie. Spokojnie. Pierw proponuje wysłać wniosek i jesli coś będzie nie tak to napisz wtedy :-) nie sugeruj sie innymi wyrokami ani tym co gdzieś tam od kogoś usłyszałeś
Masz rację, teraz mogę tylko czekać ale jestem już wykończony ta cała sytuacja i brakiem mobilności :/ dam znać jak decyzja zapadnie

Jeździ może już ktoś z blokada alkoholowa ? Mógłby przybliżyć bardziej jak to wyglada w codziennej jeździe ? I gdzie można się zaopatrzyć w coś takiego i jakie są to koszty

Jezdzilem. Cale szczescie juz mi zakaz minal i moglem ja wymontowac bo jednak jazda z blokada jest trochu uciazliwa. W moim przypadku dzierzawilem blokade a koszty to tak: kaucja zwrotna 2.000zl, koszt montazu 400zl i oplata miesieczna 99zl. Po zakonczeniu umowy dzierzawy musialem zaplacic jeszcze 200zl za demontaz

Witam czy jest jakikolwiek sens składania wniosku o zamiana kary na alcolock kiedy przed jazda w stanie nietrzeźwości miałem już wyrok i byłem karany?

Jest sens. W koncu nic nie tracisz :-) warto wiec sprobowac. Tez bylem wczesniej karany i w moim przypadku nawet na to nie patrzyli

Tak. Widnialo i wiekszego wplywu raczej nie mialo

Witam serdecznie. Panowie (i Panie) moja sytuacja wygląda tak:
Straciłem w listopadzie 2015 prawo jazdy, dostałem zakaz na 3 lata. Teraz mija dokładnie połowa kary więc oczywiście chce ubiegać sie o zmianę zakazu na zakaz prowadzenia pojazdów niewyposażonych w blokadę alkoholową. Ogólnie nic w tym czasie nie zrobiłem, nie mam żadnych problemów z prawem, kurator zmierza ku jak najszybszemu skróceniu okresu dozoru, opinie mam jak najbardziej w porządku. Studiuje zaocznie. Pracuje w zawodzie (mam inzyniera). No ogolnie wszystko u mnie w porządku od tej strony "ludzkiej". No i wiadomo, chce napisać wniosek i dołączyć do niego najlepiej jak najwięcej pomocnych papierów. Poki co mam podpisane od pracodawcy zaświadczenie ze prawo jazdy jest mi potrzebny do pracy. Co sugerujecie zrobić jeszcze? Badania np do pracy mam aktualne, ale to raczej niepotrzebne. Oprócz psychotestów (swoją drogą jak one wyglądają i ile sie je zalatwia oraz jaka jest cena?) jakie badania jeszcze? Czy prosić o opinię kuratora czy po prostu sad go wyślę do mnie? W przyszłym tygodniu najprawdopodobniej i tak u niego bede.
Proszę tez o informację czy wniosek TRZEBA złożyć osobiście czy można poczta polska?
Z góry dziękuję za informację.

Proponuje zrobic psychotesty i badania lekarskie i wyslac orzeczenia o braku przeciwskazan do prowadzenia pojazdow (jesli takie otrzymasz). Mozesz tez dolaczyc dowody splat grzywny. Ogolnie wszystko co jest na plus. Wniosek mozesz wyslac poczta (list polecony)

A jak otrzymać skierowanie na badania do wompu, do kogo się po ni zgłosić jeżeli takowe nie przyszło pocztą a zbliża się powoli połowa zakazu, i wypadało by je zrobić, żeby później nie tracić czasu ?

biezanow_123 napisał:
Proponuje zrobic psychotesty i badania lekarskie i wyslac orzeczenia o braku przeciwskazan do prowadzenia pojazdow (jesli takie otrzymasz). Mozesz tez dolaczyc dowody splat grzywny. Ogolnie wszystko co jest na plus. Wniosek mozesz wyslac poczta (list polecony)

Po co wysyłać do sądu psychotesty i badania lekarskie, jak i tak bez tego WK nie wyda prawka?

Witam wszystkich
Złożyłem wniosek o zamiane wykonywania środka karnego na mocy art 182a kkw dzisiaj po niecałych dwóch tygodniach otrzymałem wezwanie na posiedzenie w sprawie jw. na wezwaniu napisano "stawiennictwo obowiązkowe" i tu pojawia się moje pytanie: czy ktos otrzymał podobne wezwanie z obowiązkowym stawiennictwem??? Do tej pory myślałem ze stawiennictwo nie jest obowiązkowe czy komuś przytrafiło się coś podobnego??? Na posiedzeniu w sądzie i tak zamierzałem się pojawić przecież to moja sprawa i to mi zależy na pozytywnym rozpatrzeniu wniosku. Chciałbym wiedzieć czy komuś przytrafiło się coś podobnego i jak wyglądało posiedzenie w sądzie???

Witam
Połowa kary minęła 15 maja 2017, aktualnie spłacam mandat (jeszcze to potrwa prawie rok), czy mimo wszystko mogę starać się o skrócenie kary, czy w pierwszej kolejności muszę uregulować wszystkie zobowiązania?
Pozdrawiam

Witam z racji że mój wniosek jest już w końcowej fazie rozpatrywania (jestem po rozmowie z kuratorem) Potrzebuję kilku informacji dot. Blokady.
1. Jakimi dokumentami dokładnie musimy się wylegitymować podczas kontroli drogowej??
2. Jakie dokumenty dokładnie należy przedłożyć diagnoście podczas przeglądu związanego z wbiciem Blokady??
3. Czy ktoś mógłby zrobić zdjęcie/Skan takich dokumentów oczywiście jeśli są tam jakieś konkretne nr seryjne czy coś to to można zamazać.
4. Czy ktoś przechodził faktycznie taką kontrole drogową i jak ona wyglądała?
Będe wdzięczny za te informacje

hej Mati jak u ciebie wygladało pierwsze posiedzenie???

Nie miałem posiedzenia. Zakładam że wyrok zapadnie zaocznie.
Prosze o odpowiedzi na moje poprzednie pytania ;-)

w takim razie czy ktokolwiek miał i był na posiedzeniu???

mati1411 napisał:
Witam z racji że mój wniosek jest już w końcowej fazie rozpatrywania (jestem po rozmowie z kuratorem) Potrzebuję kilku informacji dot. Blokady.
1. Jakimi dokumentami dokładnie musimy się wylegitymować podczas kontroli drogowej??
2. Jakie dokumenty dokładnie należy przedłożyć diagnoście podczas przeglądu związanego z wbiciem Blokady??
3. Czy ktoś mógłby zrobić zdjęcie/Skan takich dokumentów oczywiście jeśli są tam jakieś konkretne nr seryjne czy coś to to można zamazać.
4. Czy ktoś przechodził faktycznie taką kontrole drogową i jak ona wyglądała?
Będe wdzięczny za te informacje
1. Prawo jazdy, dowod rejestracyjny, OC, dokument potwierdzajacy kalibracje blokady alkoholowej oraz dokument od diagnosty z dodatkowego badania technicznego stwierdzajacy ze blokada dziala prawidlowo.
2. Dowod rejestracyjny oraz swiadectwo kalibracji blokady alkoholowej.
3. Wzory dokumentow dostepne sa na internecie.
4. Mialem kontrole raz. Policjant poprosil prawo jazdy i poszedl do radiowozu. Po chwili sie wrocil i powiedzial ze w prawie jazdy mam kod 69 wiec moge sie poruszac wylacznie samochodem wyposazonym w blokade alkoholowa i w takim razie prosi mnie o pokazanie dokumentu od diagnosty ze auto przeszlo dodatkowe badanie techniczne oraz swiadectwo kalibracji. I tyle. Nie sprawdzał czy blokada faktycznie jest w aucie i czy dziala

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót