AlcoLock - blokada alkoholowa

• Autor wątku Autor wątku exceptio
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
witja66 napisał:
Jeżeli skierowanie dostałeś od stycznia 2017 to tak.Ja skierowanie na kurs i badania dostałem dopiero teraz a prawko zatrzymano w maju 2016.

Skierowanie dostałem 08.2016. PJ zatrzymane 05.2016. Czyli jak mam skierowanie to tak czy inaczej muszę zrobić?

aras_85 napisał:
Skierowanie dostałem 08.2016. PJ zatrzymane 05.2016. Czyli jak mam skierowanie to tak czy inaczej muszę zrobić?

Zrozum kolego ,skoro skierowanie dostałeś przed 2017 ,to kursu nie robisz.Jeżeli masz wcześniej skierowanie na kurs reedukacyjny to jest jakaś pomyłka,bo nie powinni kierować na to bo była luka prawna i Starosta nie mógł wydać decyzji.

Ostatnia edycja:
witja66 napisał:
Zrozum kolego ,skoro skierowanie dostałeś przed 2017 ,to kursu nie robisz.Jeżeli masz wcześniej skierowanie na kurs reedukacyjny to jest jakaś pomyłka,bo nie powinni kierować na to bo była luka prawna i Starosta nie mógł wydać decyzji.

Ok, już rozumiem, czyli nie robie ;) Natomiast badania lekarskie i psychotesty robię już teraz czy mam czekać na nowe skierowanie z WK po zmianie środka karnego na jazdę z blokadą? :x

aras_85 napisał:
Ok, już rozumiem, czyli nie robie ;) Natomiast badania lekarskie i psychotesty robię już teraz czy mam czekać na nowe skierowanie z WK po zmianie środka karnego na jazdę z blokadą? :x

Możesz zrobić badania teraz,chyba że sąd się nie zgodzi to badania przepadają i czekasz do końca wyroku albo możesz się odwołać od decyzji i coś ''ugrać''Wszystko zależy od Twojej "sytuacji''

Ostatnia edycja:
a żeby dostać PKK z WK muszę przedstawić badania psychologiczne + lekarskie? czy coś jeszcze? nie bedą się czepiać o tej kurs reedukacyjny?

aras_85 napisał:
a żeby dostać PKK z WK muszę przedstawić badania psychologiczne + lekarskie? czy coś jeszcze? nie bedą się czepiać o tej kurs reedukacyjny?

Tak tylko badania lekarskie i psychologiczne.Żeby dostać PKK musisz mieć pozytywną decyzję sądu.

witja66 napisał:
Możesz zrobić badania teraz,chyba że sąd się nie zgodzi to badania przepadają i czekasz do końca wyroku albo możesz się odwołać od decyzji i coś ''ugrać''Wszystko zależy od Twojej "sytuacji''

Badania lekarskie ani psychologiczne nie przepadają, albo mają jakieś ograniczenia i są terminowe, albo bezterminowe, ale na pewno nie przepadają wtedy gdy sąd nie zgodzi się na blokadę

Witam,
Założmy bedzie to inny kraj jak Holandia, Niemcy, Belgia.
Mam prawo jazdy wydane w PL, uprawniający mnie do prowadzenia pojazdami z blokada alkolock.
Orientuje się któś jak wygląda komtrola osoby zatrzymanej za granicą?
Czy sprawdzają dokładnie czy raczej jeżdząc i pokazując prawo jazdy bez problemu można sie poruszać samochodem bez tej blokady?

Pozdrawiam

Witam
Dobre pytanie, też jestem ciekaw może ktoś się wypowie tylko nie na zasadzie słyszem lub mi się wydaje że ;)

Witam w piątek odebrałem pozytywna decyzje z sądu o możliwości prowadzenia samochodu z blokada. Jakie kroki teraz powinienem poczynić aby móc udać się na egazmin ?

Badania lekarskie, psychologiczne i kurs reedukacyjny, jeżeli jeszcze nie masz. Potem do WK po PKK.

Witam a ja mam pytanie odnośnie jak to jest bo różnie słychać jeśli sąd przychyli się i wyrazi zgodę na blokadę alkoholową po połowie okresu kary to jeżdżąc te kolejne półtora roku mija wtedy 3 lata i ściągam blokadę i mogę iść i wymienić pj bez tego kodu bo gdzieś słyszałem że jak się zamontuje blokadę to trzeba z nią jeździć 3 lata? Z góry dziękuję za odpowiedź.
Pozdrawiam

makuma napisał:
Witam a ja mam pytanie odnośnie jak to jest bo różnie słychać jeśli sąd przychyli się i wyrazi zgodę na blokadę alkoholową po połowie okresu kary to jeżdżąc te kolejne półtora roku mija wtedy 3 lata i ściągam blokadę i mogę iść i wymienić pj bez tego kodu bo gdzieś słyszałem że jak się zamontuje blokadę to trzeba z nią jeździć 3 lata? Z góry dziękuję za odpowiedź.
Pozdrawiam
Mija okres na jaki sąd dał zakaz, ściągasz blokade, PJ nie musisz wymieniać

Czyli np zabrane w 2018 a w 2021 się kończy to w 2019 w połowie montuję blokadę jeżdżę do 2021 i ją ściągam?

Witam, mam pytanie, staram się o blokadę, mam juz termin posiedzenia, mam byc obowiązkowo. Tyle ze taki problem bo wczoraj wieczorem była pani kurator na wywiad, wszystko niby ok, ale niestety byłem po piwku i podejrzewam ze mogła to wyczuć. Czy ja musiałem byc w całkowitej abstynencji bo nie wiedziałem ze akurat ta pani u mnie zawita.rozmowa byla w miłej atmosferze, wiem ze była jeszcze u sąsiada który nic złego na mnie nie powiedzial bo takowych powodów nie było,nigdy zadnych wezwań policyjnych czy awantur. Pytanie jak to mogło zawazyc ze mogła wyczuć alkohol podczas rozmowy, i czy wcześniej mogę dowiedzieć sie jaką mogła wydać opin

Ja mam posiedzenie dopiero na marzec, byłem zapytac o orzeczenie kuratorki ale ma 2 tyg na wydanie opinii tak ze dopiero za jakiś czas bedę mógł zapoznac sie z jej opinią, o wyniku rozprawy napiszę, mam być obowiązkowo

Aa rozumiem to tylko zostało czekac :) a kiedy składałes wniosek ? Jesli moge wiedziec ile miałes promili . ja tez czekam pozdrawiam

1.5 miesiąca czekania od złożenia wniosku do posiedzenia w sprawie. Co do promili to niestety dużo tego było bo 2, dlatego czarno widzę to wszystko, nigdy więcej alkoholu w połączeniu z kierowaniem, czemu do jakiejś studni wtedy tych kłuczyków nie wyrzuciłem

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót