AlcoLock - blokada alkoholowa

• Autor wątku Autor wątku exceptio
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
mam. są one dalej ważne mimo, że są z maja 2017 roku? i jest na nich napisane "w terminie do 30 dni od otrzymania"

ps. nie bedzie problemow zeby mi je wykonali na podstawie takiego skierowania?

gapa07 napisał:
mam. są one dalej ważne mimo, że są z maja 2017 roku? i jest na nich napisane "w terminie do 30 dni od otrzymania"

ps. nie bedzie problemow zeby mi je wykonali na podstawie takiego skierowania?

sa wazne, ja tez tak robilem :)

mam jeszcze jedno pytanko, bo na stronie mojego WOMP-u widzę taką informacje co do badania kierowców po%"
Zgłaszając się na badanie należy posiadać:
Skierowanie wydane przez odpowiedni organ;
Dowód osobisty;
Książeczkę wojskową;
Przy kat. zdrowia D, E konieczne jest orzeczenie poborowej komisji lekarskiej z rozpoznaniem chorób lub zaświadczenie z WKU z wymienionymi paragrafami do ww. kategorii, (o ile nie są one wpisane do książeczki wojskowej);
Karty informacyjne z pobytów szpitalnych z kserokopiami;
Zaświadczenie lekarskie o stanie zdrowia w przypadku osób przewlekle chorujących, np. na nadciśnienie tętnicze, cukrzycę lub inne schorzenia, wydane przez lekarza prowadzącego, u pozostałych osób wydane przez lekarza rodzinnego;
Wynik badania poziomu cukru we krwi z żyły (lub należy zgłosić się na czczo);
Wynik badania GGTP;
Wynik badania psychologicznego z kserokopią;
Zaświadczenie potwierdzające ukończenie leczenia odwykowego i utrzymywanie co najmniej rocznej abstynencji alkoholowej w przypadku osób, u których zalecono terapię odwykową;
Zaświadczenie o ukończeniu kursu reedukacyjnego w zakresie problematyki przeciwalkoholowej i przeciwdziałania narkomanii przez osoby, które otrzymały skierowanie decyzją starosty.

więc rozumiem, ze juz tam na miejscu nie beda pobierać mi krwi tylko jak zrobie te badania na własną rekę to mam przekazać im do wglądu? hmm.. dosc dziwne, przeciez w taki sposob mozna kombinowac :what:

gapa07 napisał:
mam jeszcze jedno pytanko, bo na stronie mojego WOMP-u widzę taką informacje co do badania kierowców po%"

więc rozumiem, ze juz tam na miejscu nie beda pobierać mi krwi tylko jak zrobie te badania na własną rekę to mam przekazać im do wglądu? hmm.. dosc dziwne, przeciez w taki sposob mozna kombinowac :what:
Badania czy chcesz czy nie musisz zrobić w wompie, nie sądzę żeby który womp badań lekarskich nie robił a łudzenie się jak to niektórzy pisali że 3 dni przed badaniami przestali pić i przeszli badania to jest to BZDURA!
Znam jednego co rok nie pił zanim do badań przystąpił, drugi pół roku, zależy jak szybko wątroba się regeneruje i w jakim stopniu jest zniszczona ale jak co dzień piwkuje albo kilka razy w tygodniu to nie ma opcji żeby na tydzień odstawić picie i wątroba się zregeneruje.
W cuda nie wierzę, prędzej w to że klienta wyślą na jakąś terapię i wtedy zacznie się cyrk.

Ostatnia edycja:
Patryk122 napisał:
Badania czy chcesz czy nie musisz zrobić w wompie, nie sądzę żeby który womp badań lekarskich nie robił a łudzenie się jak to niektórzy pisali że 3 dni przed badaniami przestali pić i przeszli badania to jest to BZDURA!
Znam jednego co rok nie pił zanim do badań przystąpił, drugi pół roku, zależy jak szybko wątroba się regeneruje i w jakim stopniu jest zniszczona ale jak co dzień piwkuje albo kilka razy w tygodniu to nie ma opcji żeby na tydzień odstawić picie i wątroba się zregeneruje.
W cuda nie wierzę, prędzej w to że klienta wyślą na jakąś terapię i wtedy zacznie się cyrk.

u mnie w wompie badali tylko cukier, cisnienie, wzrok i sluch :D:D ale podobno zalezy czy to byla pierwsza przygoda

aras_85 napisał:
u mnie w wompie badali tylko cukier, cisnienie, wzrok i sluch :D:D ale podobno zalezy czy to byla pierwsza przygoda
Też tak słyszałem, u mnie w Rzeszowie to sam cukier nie przejdzie...

Kon1111 napisał:
Ja mam takie pytanie .mam odpis postanowienia z sądu. Sąd dopiero wysle papiery do WK początek wrzesnia czy ja moge isc z tym odpisem a załozą mi profil kierowcy czy musze czekac az sąd mi wysle do nich ?

ale byles w sadzie i zrobili ci odpis czy przyszla ci zgoda po prostu na adres domowy i czekasz na uprawomocnienie?

Odpis wziołem z sądu . jeszcze nic nie przeszło ale dzwoniłem wczoraj do sądu to ze w poniedziałek przeslą do WK i juz wtedy beda mogli mi zrobic profil kierowcy .

Tak z ciekawości zapytam, czy komuś kiedyś sąd nie uwzględnił tej zmiany na jazdę z blokadą, sąd ma takie prawo nie bo nie?

Może ktoś podrzucić na priv dość czytelny schemat montażu blokady xt drager interlock ;)

Tez wlasnie kupiłem uzywaną blokade wczoraj ją wysłałem do kalibracji ? Ja mam takie pytanie czy elektryk samochodowy musi mi dac jakies zaswiadczenie ze to wykonał ? Za którym razem zdaliscie ? Ja za tydzien mam praktyczny pozdrawiam

Mam pytanie trochę z innej beczki, jak to jest gdy dostałem PJ z kodem 69 to gdy pojadę kupić samochód to mogę się tym samochodem "przejechać" oględziny itp, sprawdzić czy biegi wchodzą itp?, Mogę tym samochodem wrócić do domu, albo pojechać na przegląd kiedy zamontowałem blokadę?
Żeby nie było że wracam kupionym samochodem i podczas kontroli same problemy ze jadę tak jakby bez PJ, jest taki przepis który by mówił że mam określony czas na zamontowanie takiej blokady?
Będę wdzięczny za pomoc

patryk122 napisał:
mam pytanie trochę z innej beczki, jak to jest gdy dostałem pj z kodem 69 to gdy pojadę kupić samochód to mogę się tym samochodem "przejechać" oględziny itp, sprawdzić czy biegi wchodzą itp?, mogę tym samochodem wrócić do domu, albo pojechać na przegląd kiedy zamontowałem blokadę?
żeby nie było że wracam kupionym samochodem i podczas kontroli same problemy ze jadę tak jakby bez pj, jest taki przepis który by mówił że mam określony czas na zamontowanie takiej blokady?
Będę wdzięczny za pomoc

Nie możesz prowadzić samochodu niewyposażonego w alcoblocka. Przepis stanowi jasno, nie ma żadnych wyjątków, no chyba że ratujesz ludzkie życie kierując takim samochodem. Tak czy inaczej popełniasz przestępstwo z art. 244 kk

Ostatnia edycja:
Zdane za pierwszym razem . dziekuje wszystkim za porady za 2 tygodnie ruszam autem 😀 pozdrawiam i zycze wszystkim jak najszybciej wrócic za kółko 🐻

Witam wszystkich, mam takie pytanie bo za 2 tygodnie mam robić badania w WOMPIE, kurs Redukacyjny i badania psychologiczne mam zaliczone tylko został mi WOMP (Rzeszów), chcę zrobić gdzie na dniach badania "próbne" prywatnie, jakie dokładnie te badania krwi porobić;
GGTP, AST, ALT?
Żebym wiedział że wszystko jest ok, nie piłem alkoholu już z 2 miesiące ale chcę mieć pewność żeby mi tam czegoś nie wymyślili, mógłby ktoś podać te "grupy krwi" które biorą pod uwagę w WOMPIE?

Ostatnia edycja:
Marcin813 napisał:
Witam wszystkich, mam takie pytanie bo za 2 tygodnie mam robić badania w WOMPIE, kurs Redukacyjny i badania psychologiczne mam zaliczone tylko został mi WOMP (Rzeszów), chcę zrobić gdzie na dniach badania "próbne" prywatnie, jakie dokładnie te badania krwi porobić;
GGTP, AST, ALT?
Żebym wiedział że wszystko jest ok, nie piłem alkoholu już z 2 miesiące ale chcę mieć pewność żeby mi tam czegoś nie wymyślili, mógłby ktoś podać te "grupy krwi" które biorą pod uwagę w WOMPIE?

jeszcze morfologia krwi i cukier i będzie komplet tak miałem w Olsztynie:)

Marcin813 napisał:
GGTP, AST, ALT?

W Rzeszowie też robiłem w WOMPiE jakoś ponad rok temu - i miałem zlecone tak:
morfologia krwi 18 parametrowa,
poziom glukozy we krwi,
bilirubina
AST
ALT
GGTP
kwas moczowy
trójglicerydy
- oraz badanie EKG, okulista i orzecznik - cena łączna 336,10 zł :)

Najważniejsze to pewnie GGTP, a co do reszty gdy np za duży cukier?
Chcę jeszcze zapytać co ile trzeba to powtarzać w WOMPIE bo słyszałem że 1 badania się w WOMPIE robi a drugie to lekarskie wystarczą, na jak długo te badania wystawiają, bo teraz to chyba okresowo wystawiają...

Witam. W środę mam badanie w WOMP-ie badanie psychologiczne i kurs reedukacyjny mam juz za sobą, a w piatek posiedzenie w sprawie zmiany wyroku na mozliwosc jazdy z blokadą. Także mam takie pytanie, ile czekaliście na możliwość zapisania się na egzamin po pozytywnej decyzji sądu?

ps. mi bardzo zależy na tym żeby do końca października te prawo jazdy juz miec.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót