co do WOMPu Rzeszów i badań na 6 miesięcy może się wypowiem bo sam temat przerabiałem.
Zatem jak koledzy wcześniej wspomnieli i zauważyli złodzieje z WOMPu w Rzeszowie dają zaświadczenie tylko na 6 miesięcy. Ponadto na koleje badania żądają zaświadczenia z poradni AA o odbyciu kursu weekendowego...
Powtarzam, takie podejście do sprawy to czyste złodziejstwo. Rozumiem, ktoś popełnił błąd, ale 6 miesięcy ? serio ?
Na orzeczeniach z WOMP rzeszów macie zapewne napisane adnotacje "kolejne badania w womp" plus kod 68 tzn - zakaz alkoholu.
Jak chcecie wydawać zbędną kase na kolejne badania w womp i dostać badania z terminem maks 2 lata i kodem 68- tak mi powiedział lekarz orzecznik, proszę bardzo.
Ale proponuje prostszą drogę. Mając badania z WOMP pod koniec terminu idziecie do normalnego lekarza z uprawnieniami. 200 zł, wzrok słuch i badania zrobione. Bez żadnych kodów, termin max 15 lat. Najlepiej do takiego lekarza który już przerabiał takie sprawy. Bo nawet Ci normalni różnie na to patrzą. Mi się osobiście zdarzyła taka sytuacja, że taki normalny lekarz mnie zbluzgał, ale zrobiłem badania u innego, i zero zbędnych komentarzy i dyskusji.
Mając takie kolejne badania składacie papiery w wydziale komunikacji. Gdy na pierwszych była adnotacja kolejne badania w WOMP, Pani, rzadziej Pan z urzędu może do Was psioczeć, że nie weźmie takich innych badan itp itd. Jest to działania TOTALNIE BEZPRAWDNE (sry za caps). Nie ma żadnych podstaw prawnych aby odrzucić takie badania. Należy wtedy prosić o podstawę prawną odmowy. Ogólnie jak były problemy w WK stawiać sprawę twardo. Urzędnik musi badania przyjąć.
Po całym zabiegu egzamin, i dostajecie Blankiet z fajną datą ważności i bez kodu 68
Jak Macie pytania, służe pomoca