AlcoLock - blokada alkoholowa

• Autor wątku Autor wątku exceptio
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
gdzieś czytałem że kwit ze stacji jest bezterminowo.

Panowie a jak wygląda takie świadectwo kalibracji ?

Czy wygląda tak jak z rozporządzenia ? (wstawiam w załączniku) proszę o informację.
154861b3c0b58.jpg

Dokładnie tak samo wygląda, tzn. wszystkie te same dane i układ, to samo rozporządzenie.

Panowie gdzie na podkarpaciu lub w świętokrzyskim wynająć blokadę alkoholową ?

wolf1978 napisał:
Panowie gdzie na podkarpaciu lub w świętokrzyskim wynająć blokadę alkoholową ?

Zapytaj, cos mają w Rzeszowie i innych województwach.
https://autowatch.pl/dealerzy/
Nie lepiej kupić? Drager Interlock XT mozna dostac do 1000 i potem odsprzedać, wynajem to strata pieniędzy. Ps na allegro jest blokada w licytacji...

Marcin813 no dobrze używanay kupic ok. A jak to jest z montażem czy może mi to zamontować ktoś kto na tym sie zna i na przeglądzie u diagnosty gdzie on wbija że mam zamontowaną ?

Z tego co pisał krk69:

Drager XT Interlock - poluj na allegro bądź OLX. One są koło 1000zł, 1200zł używane (jak się będziesz dobrze targował to kupisz i za połowe tej ceny ). W razie czego jak Ci sie trafi z językiem szwedzkim, można zmienić na polski w miejscu, gdzie zajmują sie alkomatami i kalibracją (bo kalibracje będziesz musiał zrobić na bank, koszt to ~250zł i jest ważna na rok). Śmigam już miesiąc na tej blokadzie i jest wszystko git. Nie dmuchasz w trakcie jazdy i po wyłączeniu samochodu masz 30 minut na ponowne włączenie samochodu bez dmuchania. Schematy do podłączenia w necie, także jak masz trochę żyłki majsterkowicza to sam to ogarniesz, bądź byle elektryk samochodowy bądź elektronik ogarnie Ci to za 100zł.

Nie chcę tu nikogo wprowadzać w blad ale chyba na to wychodzi ze można ja zamontować.
Chyba najlepiej popytac ludzi co ją montowali:

A wiec tak podlacza sie 5 kabli 1 do + drugi do (-) trzeci i czwarty rozcina sie kabel od rozrusznika i jeden koniec pod jedna czesc drugi kabel pod druga czesc tego kabla od rozrusznika i 5 kabel pod imobilaiser wszystkie te kable znajduja sie przy stacyjce :)

Tak mi odpisała jedna Pani co sprzedawała tą blokadę.

Super a powiedz mi gdzie wbija diagnosta że mam zamontowaną i czy bardzo sprawdzają jak jest zamontowane ? Z tego co gość pisze na olx to jest po kalibracji? Rozumiem że musi mi dać papier że jest skalibrowana ? Sorki że męcze ale w tym tygodniu odbieram prawko i juz szukam tej blokady i wiadomo jak najtaniej :)

dobra panowie za mną już pół drogi :D psychotesty bezterminowe, lekarskie bezterminowe, kurs zrobiony. wszystko zlozone w starostwie. w ubiegly piatek rozprawa i sedzina zgodziła się na blokade. tylko teraz takie pytanie ile bede teraz musial czekac az wysla papiery do starostwa i bede mogl sie pisac na egzaminek?

Najlepiej to jak ci przyjdzie postanowienie z sądu to idż od razu z tym do WK bo sąd zanim przesle to pieron wie ile zejdzie. Ja tak zrobiłem

po jakim czasie od rozprawy przyszło te postanowienie? i czy urząd bez problemu je przyjął od ciebie? bo jak skladalem te badania w urzedzie i pytalem to pani powiedziala tylko, ze az sad im przysle.

Ja złożyłem osobiście a jak czas upłynoł to nie wiem bo nie byłem na rozprawie. A nie mam tego przed sobą żeby sprawdzić datę.

gapa07 napisał:
po jakim czasie od rozprawy przyszło te postanowienie? i czy urząd bez problemu je przyjął od ciebie? bo jak skladalem te badania w urzedzie i pytalem to pani powiedziala tylko, ze az sad im przysle.

No właśnie, niektóre WK chcą tylko z sądu postanowienia, w moim przypadku szło 4 dni -ale przez weekend, od piątku do wtorku. Sąd wysłał im już prawomocne.

wolf1978 - diagnosta nie wbija nic w dowód rejestracyjny, tylko daje Ci zaświadczenie - koszt badania 50 zł.

jeszcze panowie mam takie pytanie bo ktoś może sie orientuje. załóżmy, ze zdam te prawo jazdy i bede mial je z kodem 69 czyli ze musze jezdzic z blokada, a wyjade do Wielkiej Brytani a sprawdzałem w sieci i nie widze wgl. zeby byly jakies informacje zeby taka blokada była tam potrzebna. Więć w innym kraju mając polskie prawo jazdy i wbity kod 69 moge jezdzić bez blokady, bo i tak nikt w to nie bedzie wnikał?

Czy ktoś sie spotkał z taka sytuacją ? Miałem prawko na A i B. Zabrane na 3 lata. Zrobiłem teraz po połowie okresu tylko B. Dzisiaj dzwoni do mnie Pani z WK że nie moga mi wydać prawa jazdy na kat. B bo musze jeszcze zdać na A. Nosz ręce opadają ???????

wolf1978 napisał:
Czy ktoś sie spotkał z taka sytuacją ? Miałem prawko na A i B. Zabrane na 3 lata. Zrobiłem teraz po połowie okresu tylko B. Dzisiaj dzwoni do mnie Pani z WK że nie moga mi wydać prawa jazdy na kat. B bo musze jeszcze zdać na A. Nosz ręce opadają ???????
No to dziwna sytuacja w sumie to bez sensu..., trzeba było ją zapytać czy jakbys mial na C+E to tez mysiałbyś zdawać bo Ci na B nie dadza.
Ps, do motocykla mozna tez blokade zamontowac i jezdzic.

Ustawa o kierujących art 14 kużwa. Trzeba wszystkie kategorie zdać.

Orientuje sie ktoś jakie są normy enzymów zwłaszcza GGTP w Rzeszowie?
Pozdrawiam

Patryk122 napisał:
Orientuje sie ktoś jakie są normy enzymów zwłaszcza GGTP w Rzeszowie?
Pozdrawiam

ASPAT 25 U/l wart. ref.: 5 - 40 U/l
ALAT 33 U/l wart. ref. 5 - 41 U/l
GGTP 39 U/L wart.ref.: kobiety 5 - 36 U/L
wart.ref.: mężczyźni 8 - 61 U/L

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót