AlcoLock - blokada alkoholowa

• Autor wątku Autor wątku exceptio
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
wolf1978 napisał:
Ustawa o kierujących art 14 kużwa. Trzeba wszystkie kategorie zdać.[/QUOT
zdajesz tylko te kategorie które zaznaczyłeś we wniosku o wydanie PKK
ja miałem BT a zdawałem tylko B i nie było żadnych problemów z wydaniem PJ

No własnie jutro będę rozmawiał z naczelnikiem WK. Ale on cały czas zasłania się ustawą i tu jest problem.

o ile mi wiadomo, to gdybyś chciał odebrać kat C lub D nie majac B wtedy starostwo ma prawo odmówić wydania kat C lub D, ale nie mając A nie chcą wydac B?
ciekawe która ustawa tak mówi?

Witam, mam jeszcze jedno pytanie dzis robilem probne badania przed badaniami w wompie i wyszly mi takie:
AST 49
ALT 90
GGTP 37
Jest szansa ze zalicza mi te badania?
Mam je za tydzien w poniedzialek

Marcin813 napisał:
Witam, mam jeszcze jedno pytanie dzis robilem probne badania przed badaniami w wompie i wyszly mi takie:
AST 49
ALT 90
GGTP 37
Jest szansa ze zalicza mi te badania?
Mam je za tydzien w poniedzialek
Zależy na jakiego lekarza trafisz.
Normy:
AST- dla mężczyzn od 8 do 45 U/l
ALAT- jest to przedział od 5 do 40 U/l.
GGTP- nie jest wyższe niż 40 U/l
Czarno to widzę. BTW. idź z tymi wynikami do rodzinnego bo wg mnie coś jest nie halo ze zdrowiem, potrzebne będą dodatkowe badania.

Ostatnia edycja:
janix napisał:
Zależy na jakiego lekarza trafisz.
Normy:
AST- dla mężczyzn od 8 do 45 U/l
ALAT- jest to przedział od 5 do 40 U/l.
GGTP- nie jest wyższe niż 40 U/l
Czarno to widzę. BTW. idź z tymi wynikami do rodzinnego bo wg mnie coś jest nie halo ze zdrowiem, potrzebne będą dodatkowe badania.
Z AST sie "prawie mieszcze w normie" z GGTP mieszcze sie, nie pije alkoholu nic doslownie zero od ponad 2 miesiecy, ggtp w normie, mogli by mnie oblac za alat?
Przeciez wiekszosc ludzi nie ma w normie tych enzymow (pomijawszy GGTP) to co ja mam katering zamawiac i salaty jesc przez pol roku zeby badania przejsc? :)

Marcin813 napisał:
Z AST sie "prawie mieszcze w normie" z GGTP mieszcze sie, nie pije alkoholu nic doslownie zero od ponad 2 miesiecy, ggtp w normie, mogli by mnie oblac za alat?
Przeciez wiekszosc ludzi nie ma w normie tych enzymow (pomijawszy GGTP) to co ja mam katering zamawiac i salaty jesc przez pol roku zeby badania przejsc? :)
Dlatego napisałem że zależy na jakiego lekarza trafisz. Idź wcześniej do lekarza rodzinnego niech zobaczy. Piszę to na swoim przykładzie. Robiłem jakieś tam badania i jeden z czynników przy normie 90-100 wyszedł mi 101,5. Konował darł się na mnie że wódkę piję (nie piłem). Po 2 tygodniach powtórzyłem badanie i wyszło 98, głupio się trochę doktorkowi zrobiło. Zresztą Alat i Ast są podwyższone np. przy antybiotykoterapi.

Mam pytanko napiszcie mi krok po kroku jak to działa bo minęła mi połowa kary i pierwsze muszę złożyć wniosek chyba do sądu ❓ co w nim należy załączyć żeby był pozytyw❓

Co należy złożyć do sądu? Zaświadczenie z pracy czy opinie?

Panowie, byłem w wydziale komunikacji i pytałem gdzie musze zrobić kolejne badania po badaniach w Womp ktore dostałem na 6 miesięcy. Pani w okienku stwierdziła że moge zrobic u nornalnego kekarza z uprawnieniani do takich badań. Troche mnie to uspokoiło ze nie musze juz tam jechać ale ostatnio przeglądałem wszystkie te moje papuery i znalazłem małą karteczke 3cm na 10cm na ktorej pisze: " na ponowne lub kontrolne badanie lekarskie proszę zgłosić sie do WOMP w Rzeszowie po uprzedniej rejestracji" i podany jest nr telefonu. I teraz juz nie ma pojecia gdzie w koncu robic te badania. Czy ta kartka to przymus do tych badan w Wompie czy tylko tak dołaczona zeby u nich kase zaplacic?. Podpowie ktos kto juz wie co i jak.. Pozdrawiam

Kolego nie rób kolejnych w Rzeszowie tylko jedż do Zamościa. Kawałek drogi jest aczkolwiek nie wiem skąd jesteś. W Zamościu jest ok :)

wolf1978 napisał:
Kolego nie rób kolejnych w Rzeszowie tylko jedż do Zamościa. Kawałek drogi jest aczkolwiek nie wiem skąd jesteś. W Zamościu jest ok :)
W Zamosciu robiłem kurs - szkolenie o alkoholu.Nie mam daleko ok 90 km tyle co do Rzeszowa

wolf1978 napisał:
No to rób tam bo ja tam robiłem i tylko ci cukier badają.
Jutro tam zadzwonie i sie umówie na badania. Podeślesz nr do rejestracji czy znajde spokojnie na necie? Dzieki wielkie za pomoc ;)

846393408 wew. 21 i zapytaj kiedy masz przyjechać bo wszyscy lekarze sa we wtorki i w czwartki a w pozostałe dni musisz ich szukać na mieście. I bądż tam przed 7 rano bo ludzi jest w ciul.

wolf1978 napisał:
846393408 wew. 21 i zapytaj kiedy masz przyjechać bo wszyscy lekarze sa we wtorki i w czwartki a w pozostałe dni musisz ich szukać na mieście. I bądż tam przed 7 rano bo ludzi jest w ciul.
A nie przeszkadza fakt ze tamte robilem w inny wojewodzctwie i te zrobie w innym?

Przypomniala mi sie jeszcze jedna rzecz, jak sie rejestrowalem na badania to pani z rzeszowa podczas rejestraci powiedziala mi zebym oprocz dowodu itp na badania wzial "jak mam" odpis wyroku sadu, tak sie sklada ze mam i chce spytac czy wziasc ten odpis czy nie zeby sobie jeszcze pod gorke nie zrobic, tzn jesli beda wiedziec na ile mam zatrzymane itp, zeby jeszcze jakiego figla nie zrobili...

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót