M
Mati12290
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 6
Co skladaliscie do sądu sami pisaliście czy jakiś adwokad

Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Patryk122 napisał:Przypomniala mi sie jeszcze jedna rzecz, jak sie rejestrowalem na badania to pani z rzeszowa podczas rejestraci powiedziala mi zebym oprocz dowodu itp na badania wzial "jak mam" odpis wyroku sadu, tak sie sklada ze mam i chce spytac czy wziasc ten odpis czy nie zeby sobie jeszcze pod gorke nie zrobic, tzn jesli beda wiedziec na ile mam zatrzymane itp, zeby jeszcze jakiego figla nie zrobili...
co napisałeś w piśmie do sądu? Sam pisałeś czy adwokad pisał?Kon1111 napisał:Zdane za pierwszym razem . dziekuje wszystkim za porady za 2 tygodnie ruszam autempozdrawiam i zycze wszystkim jak najszybciej wrócic za kółko
![]()
Mati12290 napisał:co napisałeś w piśmie do sądu? Sam pisałeś czy adwokad pisał?
Dzięki wielkie znalazłem. Pozdrawiam.Morfeusz85 napisał:Kolego odpowiedź znajdziesz kilka stron wcześniej. Jakieś dobry człowiek wrzucił tam wzór, co i jak napisać. Adwokat Ci do tego raczej nie bedzie potrzebny.
Morfeusz85 napisał:Dzwoniłem do Womp w Zamościu i powiedziano mi ze musze robic badania w swoim okręgu tzn. w Rzeszowie. Od rana dzwonie do Rzeszowa, gdy sie w koncu dodzwoniłem najblizszy wolny termin był na 7 stycznia wiec sie zarejestrowałem. Poprzednie badania są wazne do 30 listopada a nowe zrobie po nowym roku.Czy przeszkadza taka luka w czasie w waznosci badan miedzy 30 listopada i 7 stycznia skoro i tak nie jezdze autem?
Mialem nadzieje ze moze z tym papierkiem z Wompu predzej zgodza sie na zamiane kary i jazde z alcolockiem. Nie wiem jak to z tym dokladnie jest.Uwazasz ze to bez znaczenia i lepiej zrobic u jakiegos innego lekarza na miejscu?. Nijt nie bedzie z tego tytulu robil mi problemow? ( bo i tak mam ich teraz ogrom)Brunonz napisał:Proszę uzasadnij mi że następne badania musisz robić w Womp?podaj chociaż 1 argument.
Jak dzwoniłem to mowiła ze tam nie mogę, tylko muszę w Rzeszowie. Wydaje mi się ze oni sami tego nie ogarniają czy to z badaniami czy alcolockami i panuje jeden wielki bu..del nikt nic nie wie a jakoś się to kręci. Niby termin 30 dni na zrobienie badan a rejestrujesz sie i czekasz 60 dni, kara na 3 lata a dostajesz badania na 6 miesięcy - gdzie tu sens?. Jedni mowią ze lekarz inni ze Womp.Drodzy koledzy jak to było u Was? Jak staraliście sie o zamiane kary to daliscie wyniki z Womp czy od lekarza?. Przepraszam jeżeli troche truję i mogę irytować ale to dlatego ze bardzo mi na tym zalezy zeby wrocic do swiata zywychwolf1978 napisał:Kolego ja robiłem dopiero badania po zgodzie sądu. Rób w zamościu.
Morfeusz85 napisał:Jak dzwoniłem to mowiła ze tam nie mogę, tylko muszę w Rzeszowie. Wydaje mi się ze oni sami tego nie ogarniają czy to z badaniami czy alcolockami i panuje jeden wielki bu..del nikt nic nie wie a jakoś się to kręci. Niby termin 30 dni na zrobienie badan a rejestrujesz sie i czekasz 60 dni, kara na 3 lata a dostajesz badania na 6 miesięcy - gdzie tu sens?. Jedni mowią ze lekarz inni ze Womp.Drodzy koledzy jak to było u Was? Jak staraliście sie o zamiane kary to daliscie wyniki z Womp czy od lekarza?. Przepraszam jeżeli troche truję i mogę irytować ale to dlatego ze bardzo mi na tym zalezy zeby wrocic do swiata zywych
Brunonz napisał:Jeżeli na orzeczeniu Womp masz tylko datę następnego badania ,to po tej dacie robisz u dowolnego lekarza orzecznika od badań kierowców Ten dokument jest ważny i składasz go w Wydziale Komunikacji.Jeżeli na orzeczeniu pisze data następnego badania w Womp to musisz zrobić badania w tym samym Wompie co poprzednio.Zaświadczenie możesz dołączyć/ksero/do sądu ale nie musisz.
Morfeusz85 napisał:Dziekuje, zawsze robiłem sobie ksero waznych dokumentow ale tego z Wompu od orzecznika nie zrobiłem, tylko zaniosłem do WK a nie pamiętam czy była tam data nastepnego badania w Womp czy sama data :/ehh.
Morfeusz85 napisał:Tak zrobie, "podjadę" i sprawdzę co tam pisze bo nie pamiętam.Sądziłem ze jak pierwsze
badania sie przeszło w Womp to i drugie się przejdzie bez problemu. Tymbardziej ze od 8 lat prowadzę zdrowszy tryb zycia, zdrowiej jem, ćwiczę na siłowni, zrzuciłem ponad 30kg.mocnych alkocholu nie pije w ogóle a browar tylko w przerwie tygodniowej od siłowni raz na 3 miesiące- pech chciał i moja głupota ze właśnie wtedy wsiadłem w auto na mocnym kacu. A teraz rachunków mnóstwo i obawa o utratę zrodła dochodu bo nie mam jak dojechać do pracy i muszę kombinować a Zona prawka nie ma i raczej nie zrobi. Najgorzej w zimie bo w lecie bujałem się motorowerem 15 km do pracy czy deszcz czy pogoda hehehepozdrawiam wszystkich cierpiących z powodu utraty prawka- znam ten ból do szpiku kości
![]()
Nie rozumiem, dzwonilem do WK Dębica i mowila mi Pani ze pierwsze badanie robie w WOMPIE Rzeszów (w moim wypadku) a drugie robie gdzie chce i nie mam obowiazku drugich robic w Rzeszowie...Brunonz napisał:Jeżeli na orzeczeniu Womp masz tylko datę następnego badania ,to po tej dacie robisz u dowolnego lekarza orzecznika od badań kierowców Ten dokument jest ważny i składasz go w Wydziale Komunikacji.Jeżeli na orzeczeniu pisze data następnego badania w Womp to musisz zrobić badania w tym samym Wompie co poprzednio.Zaświadczenie możesz dołączyć/ksero/do sądu ale nie musisz.
Patryk122 napisał:Nie rozumiem, dzwonilem do WK Dębica i mowila mi Pani ze pierwsze badanie robie w WOMPIE Rzeszów (w moim wypadku) a drugie robie gdzie chce i nie mam obowiazku drugich robic w Rzeszowie...
A oni mi je przyjmą.
To co kolejen tez bym musial w wompie?
Na ile mi dadza rok-dwa? I co, i tak do "usranej śmierci"? (że tak powiem, pół żartem pół serio)
Sory, moze czegos nie zrozumiałem.