AlcoLock - blokada alkoholowa

• Autor wątku Autor wątku exceptio
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Ja robiłem tylko jedno badanie w Womp w Zamosciu i dostałem bezterminowo. Badanie zrobiłem dopiero jak dostałem zgodę z sądu na jazdę z blokadą. Nie ma czegoś takiego jak przymus wykonania badań w konkretnym Wompie. Ma to być Womp i tyle a w jakim mieście to juz od nas zależy.

Brunonz i wolf, nie wprowadzajcie ludzi w błąd!
Badania womp musisz zrobić w wompie przynależym do twojego miejsca zamieszkania. Badania w womp robi sie tylko jeden raz! Dostales termin 6 miesięcy. Przed końcem terminu idziesz do normalnego lekarza! Nawet jak masz naisane na orzeczeniu ze kolejne badania w womp. To nie ma znaczenia. Wydzial komunikacji musi przyjąć badania. WOMP tylko jeden raz !!! Oczywiście mozna na kolekne do nich, ale po co ?

Teo00 nie mam zamiaru wprowadzxać ludzi w błąd i nie wprowadzam. Napisałem wyrażnie że robiłem raz tylko badanie w Womp w Zamosciu a mieszkam koło Rzeszowa wię nie wmawiaj że kogoś wprowadzam w błąd. Badania w Womp w Zamosciu dostałem bezterminowe. I jeszcze kilka osób tak robiło więc bzdurą jest że robisz badania tam gdzie mieszkasz. Złozyłem wszystko w WK i jestem już po zdanym egzaminie.

teo00 napisał:
Brunonz i wolf, nie wprowadzajcie ludzi w błąd!
Badania womp musisz zrobić w wompie przynależym do twojego miejsca zamieszkania. Badania w womp robi sie tylko jeden raz! Dostales termin 6 miesięcy. Przed końcem terminu idziesz do normalnego lekarza! Nawet jak masz naisane na orzeczeniu ze kolejne badania w womp. To nie ma znaczenia. Wydzial komunikacji musi przyjąć badania. WOMP tylko jeden raz !!! Oczywiście mozna na kolekne do nich, ale po co ?

jak byś czytał ze zrozumieniem to byś zrozumiał:)
jeszcze raz napiszę:dostajesz skierowanie na badania na skierowaniu /pisze do jakiego Wompu/,robisz w tym Wompie ,dostajesz przykładowo orzeczenie pozytywne na 6 mcy,następne robisz u dowolnego uprawnionego lekarza np.w Garmelkach Wielkich
OK?

Brunonz napisał:
jak byś czytał ze zrozumieniem to byś zrozumiał:)
jeszcze raz napiszę:dostajesz skierowanie na badania na skierowaniu /pisze do jakiego Wompu/,robisz w tym Wompie ,dostajesz przykładowo orzeczenie pozytywne na 6 mcy,następne robisz u dowolnego uprawnionego lekarza np.w Garmelkach Wielkich
OK?

Tylko, że wcześniej piszesz że jak masz na orzeczeniu napisane kolejne badania w womp to piszesz, że trzeba w womp. Otóż nie trzeba.
OK ?

wolf1978 napisał:
Teo00 nie mam zamiaru wprowadzxać ludzi w błąd i nie wprowadzam. Napisałem wyrażnie że robiłem raz tylko badanie w Womp w Zamosciu a mieszkam koło Rzeszowa wię nie wmawiaj że kogoś wprowadzam w błąd. Badania w Womp w Zamosciu dostałem bezterminowe. I jeszcze kilka osób tak robiło więc bzdurą jest że robisz badania tam gdzie mieszkasz. Złozyłem wszystko w WK i jestem już po zdanym egzaminie.

Powiem tak, nie kwestionuje ale jestem zdziwiony. Bo prawo stanowi ze maksymalny okres badań to 15 lat. Badanie w womp przynależym. Widać, ze pewnie kwestia prawna tu nie jest jeszcze do końca ustalona przez rządzących

teo00 napisał:
Tylko, że wcześniej piszesz że jak masz na orzeczeniu napisane kolejne badania w womp to piszesz, że trzeba w womp. Otóż nie trzeba.
OK ?
Jeżeli pisze na orzeczeniu data i następne badanie w Womp to niestety trzeba i Wk będzie tego chciał i żeby skały srały to je zrobisz :( jeżeli nie ma takiego przypisu jest ok i idziesz do dowolnego up.,lekarza

Brunonz napisał:
Jeżeli pisze na orzeczeniu data i następne badanie w Womp to niestety trzeba i Wk będzie tego chciał i żeby skały srały to je zrobisz :( jeżeli nie ma takiego przypisu jest ok i idziesz do dowolnego up.,lekarza

No dobra ale womp nie da dłużej niz na 2 lata, to co za 1 wybryk mam do konca życia chodzic co roku-dwa do wompu? Bo napiszą (a oczywiście ze napiszą next WOMP),to ja to mam w du.ie ze ja mam kogos prosic cale zycie zeby mi pozwolił jeździć samochem i robic co chwilę badania czy "na pewno" nie piję.

Panowie mam pytanie za 100pkt. Jak zdam egzaminy na B i je odzyskam to mogę sie zapisywać bez problemu na kategorie C+E???? Zdaje sobie sprawę ze będę pewnie i do konca wyroku musial jeździć z blokadą na C. Ale czy bez problemu bede mogl zdać egzamin na ta kategorie? bo jest u mnie w gminie fajny projekt i wymagane tylko 21 lat i kat. B

Patryk122 napisał:
No dobra ale womp nie da dłużej niz na 2 lata, to co za 1 wybryk mam do konca życia chodzic co roku-dwa do wompu? Bo napiszą (a oczywiście ze napiszą next WOMP),to ja to mam w du.ie ze ja mam kogos prosic cale zycie zeby mi pozwolił jeździć samochem i robic co chwilę badania czy "na pewno" nie piję.

I tu właśnie poruszasz kluczową kwestie. Nie ma co liczyć na łaskę WOMP. Kolejne badania robisz u dowolnego lekarza niezależnie od zapisu na orzeczeniu. Wydział komunikacji nie ma prawa Ci odmówić przyjęcia takich badań. Mialem taką sytuacje osobiście. W wydziale jak bd problem pytaj o podstawę prawna. Nie dajcie sie im omamić! I tej info jestem pewny na 100%

Mam nagranie jak dzis gadalem z Panią i powiedziała mi ze zalezy co bede mial na orzeczeniu jak bede mial pozytywne (to co lekarz orzecznik wystawi) to nie bede musial ponownie w wompie robic (haha nie ważne ze bedzie dipis WOMP na papierku) a jak negatyw to bede musiał WTF?
Chyba juz sam sie pogubiłem jedno drugiemu zaprzecza.

Panowie gdzie kalibrowaliście swoje Dragery Interlock XT? bo chce kupić używany ale znalazlem na necie firme co kalibruje, koszt 220zł i tylko na pół roku... znacie miejsce gdzie skalibrują na rok? i na dodatek tutaj chcieli numery tablic samochodu w ktorym będzie to zamontowane, a ja dopiero kupiłem auto i w lutym mam zamiar jej przerejestrować jak będzie wygasało obecne OC ;)

ps. dzwoniłem jeszcze do innej firmy i tam twierdzą, że weszła ustawa która nie pozwala montować juz dragera XT jako blokady umozliwiajacej skrocenia zakazu i oni nie wystawią mi takiego zaswiadczenia tylko mogą ewentualnie skalibrować ale to bez sensu....

Ostatnia edycja:
Ja wysłałem do nich przed wczoraj. Wcześniej dzwoniłem i ze ok nie ma problemu wydadzą certyfikat ?

gapa07 napisał:
Panowie gdzie kalibrowaliście swoje Dragery Interlock XT? bo chce kupić używany ale znalazlem na necie firme co kalibruje, koszt 220zł i tylko na pół roku... znacie miejsce gdzie skalibrują na rok? i na dodatek tutaj chcieli numery tablic samochodu w ktorym będzie to zamontowane, a ja dopiero kupiłem auto i w lutym mam zamiar jej przerejestrować jak będzie wygasało obecne OC ;)

ps. dzwoniłem jeszcze do innej firmy i tam twierdzą, że weszła ustawa która nie pozwala montować juz dragera XT jako blokady umozliwiajacej skrocenia zakazu i oni nie wystawią mi takiego zaswiadczenia tylko mogą ewentualnie skalibrować ale to bez sensu....

pomoże ktoś co z tym?

Witam panowie,
Wątek pewnie był już poruszany, ale przekopalem się przez pół tematu i nie znalazłem klarownej odpowiedzi. Mianowicie w środę będę miał posiedzenie sądu o przyznanie blokady alkoholowej, była u mnie policja(dzielnicowy powiedział, że wystawia dobra opinie, bo nie ma żadnych przeciwwskazań), był u mnie kurator(ten z kolei powiedział, że napewno dadzą mi możliwość robienia prawa jazdy z blokada), dlatego liczę na pozytywne rozpatrzenie.
I jeśli by tak było to co dalej? Z wyrokiem sądu idę do WK? Mam normalnie profil kierowcy i mogę jeździć "eLka"? Nie ukrywam, że nie czuję się pewnie, żeby iść na egzamin i wziąłbym kilka jazd doszkalajacych, ale nie chciałbym w razie co narobić problemu instruktorowi i sobie.
Kolejne pytanie o badania, których jeszcze nie mam. Robił ktoś badania w Warszawie? Długo czeka się na termin po zapisaniu? Lepiej zrobić całość badań w Wordzie czy część mogę zrobić u lekarza w swojej miejscowości(40km od Warszawy)?
Jak to jest z opłacalnościa blokady? Lepiej kupić i zakładać u swojego elektryka czy wynająć i zdać się na nich? Z tego co się dowiedziałem 80zl/mies, 500zl za założenie, 200zl za zdjęcie i 1000zl kaucji.

Zabrali mi 10 lutego 2018 prawko na 3 lata. Zrobiłem już wszystkie badania, kursy, zapłaciłem kary, skończyłem pracę społeczne. Kiedy będę mógł składać wniosek do sądu o alkolock ? Dopiero po 10 sierpnia 2019 czy mogę wcześniej, np. w czerwcu albo lipcu ? Zapisać się na egzamin dopiero po decyzji sądu to oczywiste.
Mogę wcześniej zdać teorie, pomimo że mam zakaz ?

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót