alegro zwrot pieniędzy

• Autor wątku Autor wątku 83bobek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
8

83bobek

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
10
witam mam problem z allegrowiczem chce zwrotu kasy za zakupiony towar z działu uszkodzone; wyraznie na czerwono było napisane że laduje z dziale uszkodz.

na opisane i zabserwowaną usterke

on twierdzi ze nie zgodne z opisem że nie działa jeszcze NFC i ładowanie bez przewodowe

ja tego nie uzywam niemam ładowarki bez przewodowej itp skąd mogłem wiedzieć

prosze o Pomoc czy to zatajenie/ukryta wada itp. ??

usterka opisana ze działa tylko w systemie 2g/GSM

ja tą usterke opisałem w aukcji na czerwono i że laduje w dziale uszkodzone

o tym że nie działa NFC I ŁADOWANIE BEZPRZEWODOWE niemiałem pojęcia bo nie uzywałem nigdy

oto wiadomość ktorą mi przysłał allegrowicz

Wiadomość od: kari. (127)
Strona z przedmiotem: LG D820 NEXUS 5 32gb +gratisy
Treść wiadomości
Witam.
Odzywam się w sprawie kupionego telefonu. Niestety, towar jest niezgodny z opisem. Tak jak Pan napisał, telefon jest w dobrym stanie, działa tylko w sieci GSM / G2, ale nie działa ładowanie bezprzewodowe oraz antena NFC. Telefon sprawdzałem wiele razy na ładowarce bezprzewodowej na której jeszcze tydzień temu ładował się bez problemów inny Nexus 5, a antena NFC nie daje znaku życia, nie ważne jakich tagów NFC użyje. W opcjach telefonu wszystko mam uruchomione.

Proszę podać adres na który mam odesłać paczkę.

Oto numer konta na które może pan zwrócić pieniądze

83bobek napisał:
nie działa ładowanie bezprzewodowe oraz antena NFC.
Jeśli tak faktycznie jest - a powinno działać - to nabywca ma rację. Po sprawdzeniu oddaj pieniądze za towar i koszty przesyłek.

no powinno działac,

ale niewiem czy działało, bo nie sprawdzałem nie miałem jak sprawdzić
nie używałem tego

i co teraz? nic nie zataiłem itp??

Ostatnia edycja:
niewiem co robić oddać kase i niemieć problemów???

sprawa sie wyjaśniła gdy napisałem do gościa

''oki niech bedzie

prosze odesłać na adres z przelewu albo z allegro

przyjdzie i jak go sprawdze stan jak na moich zdjęciach i zaniose go do komisu rozbiorą przy mnie i posprawdzaja oddam pieniazki''

po dniu ciszy odpisał

Spoko, już sobie poradziłem z nfc, ładowaniem i z lte.

mam kolejny problem gośc ma konto junior 18komentarzy w tym dwa komentarze negatywne

był na niego napalony i kupił odemnie telefon oto link
Zobacz TANIO huawei honor 6 (6411966826) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

odpisał
''Witam dzis otrzymałem paczkę, wszystko ladnie , ale czuje sie oszukany , bo przy 90% telefon po odlaczeniu wylaczy sie , o tym nie bylo mowy''

po kilku dniach pisania z nim.....

ale wczoraj napisał
''Piszę do pana ostatni raz, mam taką nadzieję, nie mam słów na to co pan wyprawia.
W ogłoszeniu jasno napisane, telefon wyłączy się gdy poziom baterii osiągnie 80%,
Tylko ,że u mnie nawet przy 100% po odłaczeniu nie działa, wyłączy się.
Coś tutaj nie pasuje, dział uszkodzone, zgadza się , ale nie był dobrze opisany, adekwatnie co do stanu
Niech się pan nawet nie kłóci bo nie ma pan racji, widzi pan jaka jest sytuacja,
Niech pan nie robi z siebie za przeproszeniem idioty.
Nie wiem co mam teraz zrobić, zostałem oszukany na 275 zł,
Z tym mogę iść na policję , to jest wykroczenie''

no i co mam począć uwzieli sie na mnie, Pomocy

Ostatnia edycja:
pomoże ktoś....

dodam że telefon ma gwarancje i można oddać na gwarancje
wszystko opisałem w aukcji

Kolego, na allegro jest masa dziwnych ludzi, nie będę pisał dosadnie bo musiałbym pisać wulgaryzmy. Do rzeczy; kiedyś sprzedawałem laptopa używanego Dell. Kupił go ktoś, ja wysłałem, za parę dni telefon, że to i tamto nie działa. Ja twierdziłem, że wszystko działa - wiem to na 100%. Kolejnego dnia kolejny telefon, że jednak nie działa, ja znowu swoje - wszystko działa na 100% nikt mi nie wmówi, że jest inaczej, chyba że w transporcie uszkodzony. No i to była ostatnia rozmowa, więcej żadnego odzewu - dla mnie próba wyłudzenia czegoś, nie udało się mu. Kolejnym razem to ja kupiłem laptopa używanego, stary model Dell. Wszystko spoko stan jak na zdjęciach ale nie do końca, okazało się, że touchpad jest uszkodzony. Sprzedawca niepełnoletni, napisałem mu że przedmiot niezgodny z opisem bo nie wystawiony w kategorii uszkodzone a sama usterka nie została opisana. Jak to na gówniarza przystało, poskarżył się mamusi, która do mnie zadzwoniła z wyrzutami, że go straszę, że piszę smsy o północy (to były e-maile - jak można tego nie rozróżniać?). Skończyło się tak, że zapłacili za naprawę touchpada. Podobnych historii miałem wiele ale nie będę opisywał

Kolego, ode mnie rada jest taka. Nie przejmuj się tym co te dzieciak wypisuje bo pisze totalne bzdury - chciał kupić sprawny tel w cenie uszkodzonego, każdy by tak chciał, zaczynając na elektronice a kończąc na samochodach...

Teraz w gwoli uzasadnienia. Uszkodzenia opisałeś jak należy, telefon w kategorii uszkodzone. Czego chcieć więcej? Sprzedawca ma dawać jakąś gwarancję na uszkodzony towar, który sprzedaje? Śmieszne. Odnośnie gwarancji, skoro telefon posiada mechaniczne uszkodzenia, świadczące o np. uderzeniu/upadku sprzętu to wątpię, że zostanie pozytywnie rozpatrzona

Podsumowując: uszkodzone to uszkodzone a nie sprawne, używane to używane a nie nowe. Nie masz czym się przejmować i radzę szybko zgasić tego dzieciaka i nie wdawać się z nim w dyskusje.

Powrót