ALEKTUM INCASSO i maszynki z GOOD SHAVE

• Autor wątku Autor wątku jolaop99
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

jolaop99

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Witam,

mnie również dopadł koszmar tych maszynek
Opiszę całą sytuację i mam nadzieje, że ktoś mi pomoże.
Jakiś rok temu zadzwoniła do mnie Pani (bardzo miła) proponując mi super maszynki, powiedziała, ze paczka kosztuje 19,90, ale nie powiedziała tego, że co miesiąć będą mi przysyłać kolejny paczki... Oczywiście zapłaciłam pierwsza fakturę, po czym zaczęły mi przychodzić paczki, bez żadnego rachunki ani potwierdzenia odbioru. Zadzwoniłam do tej firmy ( ponad tydzień dzwoniłam prawie non stop, ciągle było zajęte), ale gdy się już dodzwoniłam, powiedziałam, że chcę zrezygnować i odstąpić od umowy. Pani powiedziała, że zajmie się całą sprawą, po jakimś czasie otrzymałam kolejna paczkę a potem ciąglę dostawałam faktury z firmy windykacyjnej ALEKTUM INKASSO. Dzwoniłam dzisiaj do nich i okazało się, że mam już 5 spraw każda w wysokości około 100 zł :/. Nie dostaje żadnych paczek a rachunki wciąż przychodzą.. Co robić? Mam się tym przejmować czy nie? ( czytam wiele wątków na forach i ludzie zazwyczaj olewaja sprawe). Chce to wszystko wyjaśnić a nie mam pojęcia jak.
Bardzo proszę o pomoc. Będę naprawdę wdzięczna.

maja jakiś dowód odbioru przez ciebie tych przesyłek?

Właśnie,że nic nie mają. Paczki leżały zazwyczaj przed drzwiamy, czasami znajdowały się w skrzynce. Nic nie podpisywałam.

http://www.wykop.pl/ramka/1628744/w...nkasso-za-maszynki-do-golenia-placic-czy-nie/

na wykopie masz opisany cały proceder

dodatkowo ciekawią mnie koszty windykacji... na jakiej podstawie są naliczane w wysokości 50 zł?????

drzewo drzewem lepsze i zdrowsze są szczaw i mirabelki........

na dziś
- skarga do UOKiK
- odpowiedź do firemki nie uznaje roszczenia i informacja, że w przypadku wzywania do zapłaty zgłosisz odpowiednim organom... /pewnie się pośmieją a Ty będziesz miał papier/
- po takim wezwaniu spokojnie można złożyć wniosek do prokuratury o PODEJRZENIU próby wyłudzenia

wszystko zależy od nastroju.... i zawziętości....

Powrót