Alimebty,egzekucja - zona kłamie!

• Autor wątku Autor wątku House
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
H

House

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
17
Witam, mam zasadzone alimenty i place je do okreslonego dnia kazdego miesiaca i w kwocie jaka została ustalona to żona będąc bardzo jeszcze kochajaca chyba żona zrobila mi prezent w postaci pozwu u komornika ze zalegam z alimentami. Mam jej oswiadczenia ktore wlasnorecznie podpisywalismy ze otrzymala alimenty teraz żąda ode mnie około 2500 tys z kosztami ze zalegam jej podobno z wplatami. Obłęd totalny. Mam juz zajetosc wynagrodzenia,co zrobic aby te.pieniadze zatrzymac chociaz u komornika bo od niej juz ich nie odzyskam,i jak sprawe poprowadzic dalej aby uniknac takich sytuacji bo przeciez ona moze mi tak co roku robić i tworzyc kwoty a komornik nawet nie raczył mnie wezwac na rozmowe. Dodam ze 4.08 jestem umowiony z nim na rozmowe i mam okazac oswiadczenia ,ale juz mi i tak doradzil prosic zone o pismo aby wycofac egzekucje. Ale przeciesz on wiedzac ze jet to falszywe zeznanie co w odniesieniu do kodeksu karnego ma jakis paragraf... prosze o podpowiedz

Ostatnia edycja:
Komornik nie ma obowiązku najpierw wyzwać na rozmowę.
Ma natomiast obowiązek wobec wierzyciela, wszcząć postępowanie i dokonać zajęcia ze wskazanych przez wierzyciela składników majątku - czyli w praktyce od razu zajęcia wynagrodzenia.
Komornik przyjmie dokument, zapyta o wpłaty wierzycielkę - wierzyciela albo te wpłaty potwierdzi albo nie.
Jeśli nie potwierdzi albo będzie bierna wobec zapytania to i tak nie ma znaczenia dla komornika.
Jeśli potwierdzi to komornik ograniczy postępowanie o kwoty, jednak pozostaną koszty + będzie egzekwował bieżące alimenty z jakiegokolwiek składnika majątku, jak pracujesz to z wynagrodzenia.
Jeśli wszczęcie było niecelowe, złośliwe, podstępne itd to już w twojej gestii jest to podnieść przed sadem i udowodnić.
Nie komornika.

Poprzeglądaj sobie forum, było o tym.
Przez weekend i tak nic nie zdziałasz to masz czas na czytanie.

Na przyszłość: przelew bankowy albo przekaz pocztowy.

Ułatwi sprawę ale nie uniemożliwi złożenia przez ex wniosku skutkującego wszczęciem post.

No właśnie czytajac forum widze ze nie jestem jedyny z taka sprawa, i ex moze robic co chce jak krowa na pastwisku :/
I nie mówię ze nie chce przegladac forum, ale chociaż na to pytanie prosze o odpowiedz czy jest sens pisac o zaskarżenie komornika że nie słusznie zostały pobrane koszty egzekukcji poniewaz wniosek ex jest bez pokrycia czy odrazu pisac do sadu o zlozenie przez ex falszywych zeznan odnosnie placenia ali z wnioskiem o przerwanie tej egzekucji ?

Dostałeś odpowiedź - komornik nie mógł odmówić wszczęcia ani nie może badać zasadności roszczenia.
Dostałeś również odpowiedź co powinieneś zrobić i gdzie

tylko i wyłącznie potwierdzeniem tego że płacisz na dziecko jest przelew bankowy bądź przekaz pocztowy, a baby takie są pazerne i zawsze kłamią w sądzie pozdrawiam i życzę jak najlepiej rozwiązanej sprawy, bądź zrób jak ja plac alimenty a dzieci trzymaj u siebie i tyle to ona będzie udowadniać na co bierze je :-)

Powrót