Alimenty a przerwanie studiów

• Autor wątku Autor wątku seed
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

seed

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam!
Mam pytanie odnośnie uzyskiwania alimentów z funduszu alimentacyjnego.
Studiuję od października na politechnice. Idzie mi dobrze, ale już teraz wiem że nie ten kierunek chcę studiować (planuję zmienić na bardziej przyszłościową Autmatykę i Robotykę). Moje pytanie brzmi: Czy jeśli zrezygnuję ze studiów jeszcze w listopadzie po to by się uczyć aby przygotować się na bardziej wymagający kierunek alimenty z FA będą mi jeszcze przysługiwały? Mam ustalone alimenty do 30 września 2013 roku. Nie wiem czy fakt że mam zamiar kontynuować naukę jest tu istotny, czy nie.
Te alimenty to jedyny mój dochód na życie. Mama nie daje mi ani grosza z tego względu że ma na utrzymaniu młodszą siostrę i bardzo niską wypłatę, dlatego też opłacam sobie bilety miesięczne, internet, telefon i skromne jedzenie za te 400 zł miesięcznie z FA i szczerze ledwo daję radę, gdyby nie chłopak nie starczałoby mi zupełnie. Ojciec nie płaci i płacił nie będzie :/

seed napisał:
Moje pytanie brzmi: Czy jeśli zrezygnuję ze studiów jeszcze w listopadzie po to by się uczyć aby przygotować się na bardziej wymagający kierunek alimenty z FA będą mi jeszcze przysługiwały? /
Nie.

Powrót