P
ProblemZojcem
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 9
Jestem nastolatkai mam ciezka sytuacje z ojcem. Chce pozbyc sie jego nazwiska, poniewaz dowiedzialam sie iz, gdy skoncze 18 lat moze pozwac mnie o alimenty. Skrupulow by nie mial, wiem to na pewno. Wiec nie ma co z tym czekac ! Mieszkam za granica z inna rodzina, kompletnie nie wiem jak sie do tego zabrac. Troche sie tego boje... Najbradziej boje sie tego, ze spotkam go na sprawie. Wiem, ze ktos inny musi wystapic w moim imieniu, poniewaz ja jestem jeszcze niepelnoletnia.
1. Czy mozliwe jst aby sprawa odbyla sie bez mojej obecnosci ?
2. Ale czy koniecznie to moja mama musi wystepowac w moim imieniu ?
3. Kto inny ma prawo do wystapienia za mnie w sadzie ?
4. Czy to, ze znecal sie nade mna psychiznie, a czasem nawet fizycznie i nie interesowal sie mna. Nie placil alimentow. Bylam przesladowana przez osoby z otoczenia kryminalnego i przez wiele innych osob, ktore znaja jego historie. I wiele innych argumentow wystarczy, abym mogla zmienic nazwisko ? ]
5. Bede mogla zmienic nazwisko na nazwisko rodziny ? Np. Matki ?
Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi.
1. Czy mozliwe jst aby sprawa odbyla sie bez mojej obecnosci ?
2. Ale czy koniecznie to moja mama musi wystepowac w moim imieniu ?
3. Kto inny ma prawo do wystapienia za mnie w sadzie ?
4. Czy to, ze znecal sie nade mna psychiznie, a czasem nawet fizycznie i nie interesowal sie mna. Nie placil alimentow. Bylam przesladowana przez osoby z otoczenia kryminalnego i przez wiele innych osob, ktore znaja jego historie. I wiele innych argumentow wystarczy, abym mogla zmienic nazwisko ? ]
5. Bede mogla zmienic nazwisko na nazwisko rodziny ? Np. Matki ?
Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi.