alimenty i komornik

• Autor wątku Autor wątku Kunet666
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

Kunet666

Użytkownik
Odpowiedzi
149
Mialem problemy finansowe zarabialem 1500 zl a mam 700 zl alimentow placilem po 300-400 zl. Przez jakis czas. Narósł dług. Gdy zmienilem prace komornik zainkasowal 3700 zl z mojej wyplaty. A zarobilem 4000 tys. teraz nie mam za co zyc i wlascicielka mieszkania wyżuciła mnie i moja rodzine z mieszkania bo nie mialem za co zaplacic czynszu. Czy komornik moze tak zrobic? Teraz to nawet nie mam za co pojechac do pracy masakra. zapożyczam sie urodziny. Wynająłem pokój za 200 zł i mieszkamy tam z rodzinom. Masakra nastepna.
Czy komornik moze pozbawic praktycznie całej wypłaty?

Mógł zając w całości. Musisz udowodnić, że Umowa była i jest Twoim jedynym żródłem dochodu i jest periodyczna.

wystarczy napisać wniosek do komornika lub do wierzyciela o zwolnienie częsci wynagrodzenia z pod egzekucji. i najlepiej podać że 50% wynagrodzenia będzie przekazywane albo przez zakład pracy albo samemu będzie się wpłacać

no zaklad pracy bedzie wplacal 810zl miesiecznie na konto komornika

roxmeg napisał:
wystarczy napisać wniosek do komornika lub do wierzyciela o zwolnienie częsci wynagrodzenia z pod egzekucji. i najlepiej podać że 50% wynagrodzenia będzie przekazywane albo przez zakład pracy albo samemu będzie się wpłacać

Proszę przestać powielać te bzdury!

Ag_Maz napisał:
Proszę przestać powielać te bzdury!

Już poprawiłam to na innym poście. Źle zostałam zrozumiana.

A jeśli chodzi o alimenty to 60% z wynagrodzenia za pracę jest przekazywane.

Powrót