Alimenty i licytowanie posiadłości

• Autor wątku Autor wątku Bombelowy
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

Bombelowy

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam. Chciałbym zadać swoje pierwsze pytanie , więc mam ojca który nie płacił mi alimentów przez 19 lat życia, moja mama pisała do komornika lecz komornik pisał że nie może ściągnąć żadnych należności przez tyle lat chociaż ojciec ma dom i prawie 2 hektary ziemi która jest na niego bo sprawdzałem w księgach wieczystych. Alimenty dostawałem od urzędu miasta 200 zł i gdy skończyłem 18 lat to mi zabrali bo już mi się nie należą. Ostatnio napisałem pismo o wycenę nieruchomości komornik mi napisał że mam napisać zgodę o pozwolenie na licytacje i nagle po tylu latach odezwał się ojciec mówi ze mi da pieniądze bo ma kupca na swoja posiadłość i dostane cześć tylko mam nie pisać o licytacje do komornika a przez tyle lat nawet się nie przejmował tym.Co zrobić ?

Ostatnia edycja:
Nie wierzyć ojcu! Nie zgadzać się na część. Ma spłacić całość plus odsetki. koszty. Ojciec został zawiadomiony przez komornika o czynnościach. Chce Tobą nadal manipulować...
1. Wniosek o zajęcie nieruchomości
2. Wniosek o oszacowanie
3. Wniosek o licytację.
Nie wiem jakie wnioski składałeś. Jeżeli komornik wnioskuje o tę czynność to ją akceptuj. Ojciec przyparty do muru może zapłacić....

Napisałem wniosek o oszacowanie nieruchomości tylko.

Powrót