Alimenty i praca.

• Autor wątku Autor wątku julia03
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

julia03

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam. Zarejestrowałam się tutaj, ponieważ nigdzie nie mogłam znaleźć odpowiedzi na moje pytanie, więc postanowiłam, ze sama o tym napiszę.
Jestem 19-letnią uczennicą technikum. Od dwóch lat mieszkam we Wrocławiu z moją mamą, siostrą i jej partnerem. W domu od pewnego czasu się nie układa pomiędzy mną i siostrą a "rodzicami" przez co z jednej wielkiej kłótni wynikło, ze mam czas do końca miesiąca na wyprowadzenie się z domu. Krótko mówiąc zostałyśmy wyrzucone z domu.
Wcześniej dostawałyśmy z siostrą alimenty z funduszu alimentacyjnego, ponieważ ojciec nie płaci na nas, ale na konto matki. Chciałabym z siostrą wynająć pokój, ale boję się, ze nam nie starczy na życie, dlatego myślałyśmy, żeby po godzinach szkolnych sobie dorabiać. Ale czy przez to, ze pójdziemy do pracy zabiorą nam alimenty? Czy to, że chodzimy nadal do szkoły, a jednocześnie zostałyśmy same ułatwi nam chociaż dostawanie alimentów?

A alimenty od matki dostajecie? A ojca najleiiej powiadomić aby aliemnty wpłacał na wasze konto a nie do matki

Jeszcze nie, dopiero mam zamiar ją podać o alimenty. Tylko nie wiem, czy mogłabym jednocześnie pracować i dostawać alimenty.

Powrót