Alimenty, ile można płacić(na ile dzieci)

• Autor wątku Autor wątku misuid
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

misuid

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam wszystkich.
Mam do Państwa małe pytanie, moja dobra przyjaciółka poprosiła mnie o pomoc i niezbyt wiem jak jej doradzić co ma robić. Otóż ma syna w wieku 25lat, który "łajdaczy się" gdzie popadnie i płodzi dzieci, jest to już któreś z kolei dziecko na które płaci alimenty bo ojciec nie pracuje i nie ma z czego, gdy matki tych dzieci skarżą matkę ojca(moja koleżankę) zawsze w sondzie przegrywa sprawę i dochodzą już 4 alimenty, co robi pokaźną sumę miesięczną.

Do którego roku życia i co musi się wydarzyć aby ona nie płaciła za syna głupotę.

Pozdrawiam i bardzo dziękuję.

Niestety, syn musi zaprzestać płodzenia potomstwa, lub podjąć pracę (najlepiej obie te rzeczy naraz).
Bez obrazy, lecz temat ociera się niebezpiecznie o Hydepark.

W tvn był wywiad z faciem- taki słynny był -ponoc film o nim nagrali ,który ma ok.30 potomstwa(nie pamiętam dokładnie).Na 14 musi płacić alimenty-na reszte płaciLo państwo-chociaż teraz po zmianie przepisów to nie wiem jak to by wyglądało.

przyposcmy ze alimenty wynosza 150zl na dziecko, jesli tych dzieci jest 5 to musi placic 5x150zl ? co sie stanie jesli nie bedzie placila mimo ze sad stwierdzil ze musi ?

[cytat="misuid"] co sie stanie jesli nie bedzie placila mimo ze sad stwierdzil ze musi ?[/cytat]

Matki dzieci oddadzą wyroki do komornika i nastąpi zajęcie wynagrodzenia w wysokości 60%.
Co to w praktyce oznacza?
Mamuśka, która nie chce płacić alimentów za swojego syna swoimi dochodami podzieli się dodatkowo z komornikiem.Trzeba również pamiętać o tym, że koszty egzekucji komorniczej są wysokie.
Może więc lepiej płacić alimenty na wnuczki a synusia wykastrować. :D :D

Powrót