Alimenty, kiedo do komornika

• Autor wątku Autor wątku lanka23
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
L

lanka23

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
17
Witam. mam pytanie zostały przyznane mojemu dziecku alimenty platne do 10 kazdego miesiaca. w tym ms dostalam 400 i nie chwapi sie zeby wplacic reszty ponadto zawsze z opoznieniem je dostaje. w sumie kiey mu sie podoba. co moge zrobic czy jak nie dostalam calosci czy moge zglosic to do komornika?? zadne pomowienia typu jak nie zaplacisz zglosze go komornika nie daja rezultatu. prosze o pomoc

RE: alimenty, kiedy do komornika

Tak. Możesz.

ile kosztuje zgloszenie sprawy do komornika???

Nic.
Wszystkie opłaty ponosi dłużnik. Komornikowi przygotuj orzeczenie sądu z klauzulą wykonalności i mozliwie tyle informacji o dłużniku - ile zdołasz: dane, pesel, adresy zameldowania, zamieszkania, pracy, ew. rodziców, nr. kont, z których dokonywał poprzednich przelewów, adres urzędu skarbowego

aha wiele takich danych posiadam miejsce pracy pesel czy miejsce zameldowania, miejsce zamieszkania zmienil bo wczesniej mieszkal u siostry a wplacal z roznych bankow albo i jego rodzice wplacali ale z jego imieniem i nazwiskiem moze raz tylko ze swojego konta

a jak zglosze a w miedzy czasie dosle mi pieniaze co wtedy??

Ostatnią edycję dokonał moderator:

to powiadomisz komornika ze dostałaś pieniądze, u komornika zaznacz że za opóźnienie w płaceniu chcesz odsetki(tak żeby go zmobilizować).:smile:

Powrót