Alimenty kolejnosc

• Autor wątku Autor wątku okii22
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
O

okii22

Użytkownik
Odpowiedzi
49
Witam. Mam pytanie jak jest co do spłaty , mianowicie komornik dostaje pieniążki z mojej wypłaty 267zl a funduszowi wpłacam 200zl alimenty wynoszą 300zl, komornik pobiera 8% z wpłaty. I jak to powinno wyglądać czy nie powinno być wypłacone z tych pieniędzy 300 na bieżące a reszta na zaległe ??Wiec do fundusz wpływa ok 467zl. Chyba ze jak by komornik dostawał te ok 467 zl i on powinien powiadomić fundusz i wypłacać bieżące a resztę przelewać do funduszu na zaległe ??Gdyż z tego co mi obecnie wiadomo wszystko idzie na zaległe. Z góry dziękuje za wyjaśnienia i odpowiedz.

Ostatnia edycja:
1) Jeżeli są jeszcze dokonywane wypłaty NFAL to wszystkie pieniądze po potrąceniu kosztów komornik przekazuje do NFAL.
2) Jeżeli nie ma wypłat z NFAL już a są bieżące alimenty, to do wierzyciela bieżące, a resztę do NFAL.
3) Jeżeli nie ma bieżących alimentów, to wszystko do NFAL.
Komornik dysponuje tylko tym co egzekwuje. Na sposób rozliczenia nie wpływu to , że są wpłaty bezpośrednie do NFAL.

Czyli reasumując do póki nie spłacę zadłużenia w funduszu nic nie pójdzie na bieżące. dziękuje za wyjaśnienia

Powrót