A
Adziorroo
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 13
Ojciec przez prawie całe życie nie płacił na mnie alimentów, były wypłacane z FA. Od jakichś 2 lat komornik zaczął ściągać pieniądze z ojca.
Obecnie mam 22 lata, rok temu podjąłem pracę zarobkową na pełen etat. Przez ten czas pobierałem alimenty z egzekucji komorniczej na łączną kwotę 6000~ zł.
Rozumiem, iż te pieniądze mi się nie należały, i aktualnie jestem mu dłużny tą kwotę? W dokumencie o "zajęciu wynagrodzenia" jednak widnieje taka formułka :
"Została wszczęta egzekucja celem zaspokojenia należności :
Alimenty zaległe na rzecz wierzyciela : 18000 zł
Odsetki do 2016 : 20000 zł
Zaległości dla FA 19000 zł
Zaległa zaliczka alimentacyjna 6500 zł
Zaległośc dla likwidatora FA 15000 zł"
Co jak dla mnie znaczy, że jednak tej kwoty którą pobierałem odkąd pracuje nie muszę oddawać, jeśli ojciec jest mi dłużny 18000? Czy owe 18000 odnosi się do całkowicie czegoś innego, i suma sumarum mi się nie należy?
Dziękuje za pomoc w wytłumaczeniu
Obecnie mam 22 lata, rok temu podjąłem pracę zarobkową na pełen etat. Przez ten czas pobierałem alimenty z egzekucji komorniczej na łączną kwotę 6000~ zł.
Rozumiem, iż te pieniądze mi się nie należały, i aktualnie jestem mu dłużny tą kwotę? W dokumencie o "zajęciu wynagrodzenia" jednak widnieje taka formułka :
"Została wszczęta egzekucja celem zaspokojenia należności :
Alimenty zaległe na rzecz wierzyciela : 18000 zł
Odsetki do 2016 : 20000 zł
Zaległości dla FA 19000 zł
Zaległa zaliczka alimentacyjna 6500 zł
Zaległośc dla likwidatora FA 15000 zł"
Co jak dla mnie znaczy, że jednak tej kwoty którą pobierałem odkąd pracuje nie muszę oddawać, jeśli ojciec jest mi dłużny 18000? Czy owe 18000 odnosi się do całkowicie czegoś innego, i suma sumarum mi się nie należy?
Dziękuje za pomoc w wytłumaczeniu