S
szpula1111
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 5
Bardzo proszę o pomoc . Mój były maż usilnie unika zapałacenia zaległych alimentów .Złożyłam wniosek o egzekucje do komornika .kwota zadłużenia na dziś to ponad 7000zł . Nie interweniowałam ,sądząc,że komornik zajmuje się tą sprawą . W międzyczasie dowiedziałam się ,że były mąż podjął pracę .Wskazałam nawet jego zakład pracy... dowiedziałam sie jednak,że wypłate mojego męża zajął dwa miesiące z rzędu po 1500zł inny komornik(za inne zaległości )...
Mam pytania:
1.jaka jest w koncu kolejnośc w takich sytuacjach -usłyszałam gdzieś ,że alimenty,
2.były mąż rzucił tą prace , "bo nie będzie płacił komornikom..." -czy mogę starać się odzyskać te pieniądze od "sprytniejszego" komornika/instytucji , którzy okazali sie sprawniejsi od mojego komornika...
Mam pytania:
1.jaka jest w koncu kolejnośc w takich sytuacjach -usłyszałam gdzieś ,że alimenty,
2.były mąż rzucił tą prace , "bo nie będzie płacił komornikom..." -czy mogę starać się odzyskać te pieniądze od "sprytniejszego" komornika/instytucji , którzy okazali sie sprawniejsi od mojego komornika...