Alimenty na dziecko od teściów

• Autor wątku Autor wątku lidka27
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Witam, chiciałam się podczepić pod temat, ponieważ chce złożyć wniosek o alimenty od byłych teściów.
Chciała bym pozwać ich oboje i chciałam sie zapytać, skoro nie wiem ile dokładnie zarabiają, to jaką kwote mam wpisać jako ich dochodzy, bo rozumiem, że musze wpisa sume ich dochodów, czy moge napisać około i ich zarobki???

do panterka11

jeśli nie znasz ich dochodów, to wystarczy, że napiszesz iż nie są Ci znane ich zarobki, ale opiszesz ich dobrą sytuację materialną...

witam wszystkich mam takie pytanie czy jest mozliwe zeby tesciowa płaciła alimenty na nasze dziecko mój maz jest w ZK a ja nie mam srodków do zycia a jego nie podam bo jestem z nim i bede....

mimi - czy ja dobrze rozumiem?
Wolisz, aby alimenty na dziecko płaciła babcia, niż ojciec dziecka?
Dlatego, ze jesteś miłą i lojalna dziewczyną, która czeka na powrót chłopaka z ZK?

Osoby z zobowiązaniami alimentacyjnymi są w ZK w pierwszej kolejności wysyłani do prac (np. interwencyjnych), aby spłacać zobowiązania wobec swoich dzieci.
Wolisz, by twój chłopak sobie odpoczął?

A może pomyślisz o potrzebach dziecka nieco poważniej niż o odpoczynku chłopaka w ZK?

mimi7896 napisał:
witam wszystkich mam takie pytanie czy jest mozliwe zeby tesciowa płaciła alimenty na nasze dziecko mój maz jest w ZK a ja nie mam srodków do zycia a jego nie podam bo jestem z nim i bede....

O alimenty od dziadków można się starać gdy nie da się ich wyegzekwować od drugiego rodzica. Skoro jesteś z mężem to w jego obowiązku jest utrzymywać dziecko, nawet jeśli odbywa karę.

nie poprostu mam tak głupia tesciowa za masakra gdy nie ma meza ona chce mnie nagle wywalic z domu to mówi ze to jej 20 letni majatek baba jest troche chora na głowe dlatego wole zeb ona płaciła

nie będzie płaciła. Najpierw ojciec powinien zostać zobowiązany do płacenia alimentów. Dopóki tego nie zrobisz o alimenty od jego matki nie ma szans się ubiegać.

Mimi sąd nie weźmie pod uwagę, że chcesz alimenty od teściowej bo jest be i jej nie lubisz a od ojca nie chcesz, bo jest cacy i go kochasz. To nie teściowa brała współudział w tworzeniu dziecka.
Jaka by tam nie była straszna najpierw tatuś ma obowiązek.

zaległych raczej nie wyciągniesz, prędzej bieżące...

Myślę, że dziewczyny już rozwiązały swój problem z zaległymi alimentami. Zamykam wątek, żeby nie kusił do odkopania.
Jeśli pojawią się jakieś dodatkowe pytania, proszę założyć nowy wątek.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót