Alimenty na DZIECKO,OSOBĘ DOROSŁĄ I FUNDUSZ ALIMENTACYJNY

• Autor wątku Autor wątku Kasztany
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

Kasztany

Stały bywalec
Odpowiedzi
401
Witajcie,interesuje mnie kolejnośc zaspokajania bieżacych rat alimentacyjnych.dłużnik ma je zasądzone na nasze dziecko oraz na mnie...na dziecko wypłaca fundusz alimentacyjny oraz komornik z wyegzekwowanych kwot dopełnia bieżącą ratę na dziecko ,nie wiem co powinno dziac się w tym momencie z resztą wpłacanych przez dłużnika pieniędzy-czy są wysyłane na moją rzecz czy tez na pokrycie funduszu.
Zagadnienie dla mnie jest dośc istotne,poniewaz nie wiem do którego momentu będę świadczenie z fa otrzymywac(pozostała częśc pieniędzy zaspokoiłaby kwotę do funduszu a zdarzyło się juz dwukrotnie ze została przekazana mnie)nie wiem czy to znaczy ze dłużnik wpłaca az tyle ze pokrywa tez fundusz i w tym momencie ja otrzymuję resztę??
Jak powinno to wyglądac w kolejności zaspokajania rat????

Moderatorowi serdecznie dziękuję za usunięcie moich postów podnoszących wątek;)thanks a lot!
Z informacji jakie sama uzyskałam bezpośrednio od komornika wynika ,ze w pierwszej kolejności zaspokaja on z wpłat bieżace raty alimentów,dziecka i moich a dopiero potem Fundusz Alimentacyjny;)

Pozdrawiam serdecznie.

Powrót