Alimenty na inne konto niż ustalił sąd a list z Austrii

• Autor wątku Autor wątku mamunia1
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

mamunia1

Użytkownik
Odpowiedzi
282
Płacę na syna regularnie alimenty każdego do 10 dnia miesiąca na konto matki. Nie mam zaległości, nawet dom i samochód zostawiłem byłej partnerce aby syn miał zapewnione mieszkanie a ja kontakt z nim na każde zawołanie. Była partnerka wywiozła syna z Polski bez mojej zgody i wiedzy. ( sprawa była na policji itd. ale to nie w tej sprawie piszę zapytanie). Minęło od tego czasu ponad 10 lat. Nie mamy z sobą żadnego kontaktu.
Ostatnio przyszedł do mnie list z Austrii z Wiener Kinder-und Jugendhilfe-Rechtsvertretung Bezirge. W piśmie pisze, że matka dziecka zwróciła się o pomoc dla syna i powiedziała iż alimenty otrzymuje regularnie i nie ma żadnych zaległości ale od tego momentu alimenty mam wpłacać na 25 każdego miesiąca na ich konto a nie matce syna . Dodatkowo kazali mi wysłać im moje zarobki z ostatnich trzech lat.
Jestem już na wcześniejszej emeryturze za pracę w szczególnych warunkach więc posłałem im ostatnią decyzję z ZUS oraz wydruki z każdego miesiąca emerytury jaką dostaję ale w sumie to nie wiem czemu.
1.Co mam zrobić z takim czymś?
2.Czy mam alimenty na jakieś nie wiadomo jakiejś instytucji austriackiej płacić zamiast matce syna?
3.Dodatkowo skoro zapłaciłem alimenty teraz 10 maja to mam znowu zapłacić teraz 25 maja?

Powrót