alimenty na nieslubne dziecko

• Autor wątku Autor wątku zor
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Z

zor

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
8
Czesc wszystkim, jestem tu pierwszy raz....
Wiec tak okolo 3 lata temu byly chlopak zrobil nie zgodnie z prawem test dna naszemu synowi (ktory obecnie ma 11 lat) z tego testu wynik okazal sie ze nie jest ojcem,wiec zalozyl sprawe do sadu o przeprowadzenie testu dna przez Sad, gdy doszlo do rozprawy wycofal sie, wtedy ja poprosilam o takie testy sadowe. Wynik okazal sie ze nie jest ojcem. Oczywiscie bylam w szoku,(jestem do dzis) teraz zalozyl sprawe o wycofanie alimentow na nie swoje dziecko.... co robic? Jest jakies prawo ktore mowi ze na uznane dziecko musi placic alimenty: Chcialam zaznaczy ze to nie on tylko prokuratura zlozyla o uniewaznienie ojcostwa, bo on mial na to 6 miesiecy po uznaniu dziecka.... Pomozcie co robic????????!!!!!!!

Ew. miał czas do 6 miesiecy po tym jak dowiedział się, że dziecko może nie być jego.

no tak ale
sad tzn Pani prokurator chce aby alimenty byly wycofane, nie wiem co robic ,dzis dostalam zawiadomienie o sprawie cofniecia alimentow ,co mam odpisac na to do Sadu???

Emulka czy Sad moze mi teraz zabrac alimenty?

:help:

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Ma taką możliwość. Tzn. nakazać zwrócić dotychczas zapłacone alimenty.

jak sie od tego uchronic? czy jest jakis sposob?

RE: Alimenty na nieslubne dziecko

skoro nie jest ojcem badania zostaly przeprowadzone na pani zyczenie na sprawie o zaprzeczenie uznania to oczywiscie ze nie ma obowazku alimentycajnego.
nie rozumiem pani zdziwienia ze nie chce placic

zor napisał:
Pomozcie co robic????????!!!!!!!:help:

Jedną z możliwości jest przypomnieć sobie, kto może być prawdziwym ojcem dziecka i dalej "działać" już w tym jego kierunku.

To już decyzja sędziego. Może Pani ewentualnie opisać swoją sytuację materialną i udowodnić, że pieniadze były dobrze rozporządzane. Być może sąd weźmie to pod uwagę i uznając dobro dziecka odstąpi przynajmniej w części od nakazu zwrotu.

To nie tak ! ja wiem kim jest ojciec dziecka,tzn..... nie rozumiem dlaczego tak wyszlo w badaniach ze nie jest ojcem mojego dziecka (bylam tylko z nim) nie chodzilam (na lewo) Kurcze chce pomocy a wy mnie krzyzujecie juz!!!! Dziekuje wszystkim

zor napisał:
Oczywiscie bylam w szoku

Oczywiście nie powinnaś. Sypiając z kilkoma w podobnym czasie,mogłaś sie spodziewać takich efektów.

zor napisał:
Jest jakies prawo ktore mowi ze na uznane dziecko musi placic alimenty
Wprowadziłaś go w błąd,oszukałaś i Ty mówisz o prawie ?

zor napisał:
Pomozcie co robic????????!!!!!!!

Przypomnieć sobie z kim jeszcze spałaś i znaleźć prawdziwego ojca,

I zbierać pieniądze, bo może sie okazać że w wyroku będzie zwrot alimentów z datą wsteczną.

Wiesz co do krzyżowania... mam rozumieć że badania zostały dwukrotnie źle zrobione ?

nie oszukalam ! ale mam to gdzies co ty piszesz wiele postow krytykujesz, potrafisz tylko kogos ponizyc a sama nie jestes pewnie lepsza. Dziekuje za twoja odpowiedz

Facet ma praktycznie wygraną sprawę w kieszeni. Tobie pozostaje odnaleźć biologicznego ojca dziecka i założyć mu sprawę o ustalenie ojcostwa i o alimenty.

ok dziekuje

nie slyszalam o takiej sprawie ze sad kazal oddawac alimenty sprzed zaprzeczenia ojcostwa.
natomiast alimenty ktore byly placone do tej pory powinny zostac wstrzymane i nie ma sie co temu dziwic w koncu pani partner nie jest ojcem biologicznym pani dziecka.

Czyli Sad nie moze nakazac o zwrocenie alimentow???

Powrót