C
ciastek
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
Za kilka miesięcy biorę ślub. Niepokoi mnie jednak stan finansowy rodziców narzeczonej. Teraz oboje nie pracują. Przyszła teściowa nigdy nie była zatrudniona, teść przez kilka lat pracował (około10). Teraz nie jest nigdzie zatrudniony. Posiada też dość duży dług za alimenty na rodzinę. Raczej już ich nie spłaci. Moje pytanie brzmi:
1. Czy ten dług przechodzi na dzieci?
2. skoro teściowie nie posiadają dochodu to czy mogą wystąpić o alimenty do dzieci (narzeczona pracuje). Czy po ślubie kwota ta będzie zależna od sumy wynagrodzenia mojego i narzeczonej?
3. teraz kupiłem mieszkanie (na siebie) to czy po ślubie przechodzi ono na majątek wspólny?
4. Jak zabezpieczyć się aby być zupełnie oddzielnym finansowo od rodziny narzeczonej (od długów i alimentów z ich strony)?
1. Czy ten dług przechodzi na dzieci?
2. skoro teściowie nie posiadają dochodu to czy mogą wystąpić o alimenty do dzieci (narzeczona pracuje). Czy po ślubie kwota ta będzie zależna od sumy wynagrodzenia mojego i narzeczonej?
3. teraz kupiłem mieszkanie (na siebie) to czy po ślubie przechodzi ono na majątek wspólny?
4. Jak zabezpieczyć się aby być zupełnie oddzielnym finansowo od rodziny narzeczonej (od długów i alimentów z ich strony)?