Alimenty od obojga rodziców.

• Autor wątku Autor wątku Series98
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A tak na marginesie, witamy w doroslym zyciu. Czyli dorosly jestem od 16 roku zycia? Dobrze wiedzieć;)

To składam pozew o zadośuczynienie za zniszczenie psychiki z zaswiadczeniem od psychologa w ktorym wyraznie napisane jest, ze nabawil sie nerwicy i depresji przez ciężka sytuacje domową ktorej rodzicielka mogla zapobiec :D

I tak samo powiedzialem, ze taka sytuacja trwa od 16 roku zycia a pracuje od kilku miesięcy. Chcialbym sie wyprowadzic i wlasnie do tego przydalyby mi sie alimenty. Wy w ogole cos czytacie. Od 3 miesięcy utrzymuje sie sam. Nie mam co jeść i w co sie ubrac od 4 lat...

Series98 napisał:
To składam pozew o zadośuczynienie za zniszczenie psychiki z zaswiadczeniem od psychologa w ktorym wyraznie napisane jest, ze nabawil sie nerwicy i depresji przez ciężka sytuacje domową ktorej rodzicielka mogla zapobiec :D

Nikt ci tego nie zabroni. Pamietaj o art 6KC, kosztach biegłych, kosztach sadowych i o tym, że to strona przegrywająca za to wszystko musi zapłacić.

Series98 napisał:
I tak samo powiedzialem, ze taka sytuacja trwa od 16 roku zycia a pracuje od kilku miesięcy. Chcialbym sie wyprowadzic i wlasnie do tego przydalyby mi sie alimenty. Wy w ogole cos czytacie. Od 3 miesięcy utrzymuje sie sam. Nie mam co jeść i w co sie ubrac od 4 lat...

Proponuje zgłosić się do telewizji, albo jednostki badawczej, bo przeżycie 4 letniej głodówki to nielada wyczyn i mogliby ci zapłacić bardzo dużo za możliwośc zbadania takiego ewenementu

Jak chciales zabłysnąć to sie trzeba było brokatem obsypać. Mialem co jeść tylko dlatego, ze stolowalem sie u przyjaciół i dzjewczyny :)

Czemu wtedy nie zglaszales nikomu tego faktu. Pedagog? Gdzie byl ojciec? Teraz chcesz sie jakos zemscic na matce. Tak to wyglada z boku. Sytuacje z alkoholiksmi sa ciezkie a jak nikt nie reaguje nic nie robi...to nic samo sie nie rozwiaze. Proste. Jestes dorosly i zacznij zyc swoim życiem. Szans na dodatkowa kase nie widze.

Czemu tego nie zglaszalem? Bo wiesz nie jest latwo wyzalac sie ze swojego zycia obcej osobie. Ale teraz kiedy widze jak alkohol uderzył jej do glowy a moja mlodsza siostra chodzi i zbiera grosze, żeby kupic sobie szynkę wydaje mi sie ze miarka sie przebrala. Gdzie jest ojciec? Za granicą, wyjechal tam, zeby odbic ske troche finansowo a w tym czasie moja matka zaczęła spotykać sie z jakims gachem i wystąpiła o rozwod w ktorym tez sporo naklamala. Do tego swego czasu to on utrzymywał dom a ona nie robila nic po za awamturami, wyzwiskami i piciem. Wcale mu się nie dziwie, ze wyjechał

Powrót