alimenty płace ja +dziadkowie+fa

• Autor wątku Autor wątku alan09PL
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

alan09PL

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam jestem tu nowy a wiec tak.Mam zasadzone alimenty na syna 250 zł +opłata komornicza .Pare lat temu nie byłem w stanie płacic całych alimentów i była zona załozyła sprawe o alimenty moim rodzicom którzy płaca do dzis 250zł +opłata komornicza.Przez ten cały czas brała pieniadze z fa mimo ze płacili moi rodzice i ja nieregularne kwoty.Od roku płace 250zł +koszta komornika mimo to była dostaje alimenty z fa i moich rodziców ktorzy tez wpłacaja do komornika.Moze mi ktos wytłumaczy gdzie ida te pieniadze(moje +rodzicow) bo dług moj nie maleje

alan09PL napisał:
.Moze mi ktos wytłumaczy gdzie ida te pieniadze(moje +rodzicow) bo dług moj nie maleje

zapytaj to to komornika prowadzącego postępowanie egzekucyjne albo weź do ręki jakiekolwiek dokument od komornika
Będzie tam napisane na czyją rzecz i w jakiej wysokości jest zadłużenie.

Jeżeli alimenty bieżące wypłaca FA, to wszystkie wpłaty są przekazywane na spłatę zadłużenia w FA.
Jeżeli FA nie wypłaca bieżących świadczeń, to pieniądze, w pierwszej kolejności są przekazywane do wierzyciela - do wysokości raty bieżącej - a ew. nadwyżka do FA.
Oczywiście to wszystko powyżej, po potrąceniu kosztów postępowania egzekucyjnego.

rozumiem i tak myslałem tyle ze komornik mi powiedział ze wpłaty moich rodzicow nie sa powiazane z moim długiem i ich sprawa mnie nie dotyczy ,a jak poszła babcia to jej powiedział ze płaci bieżące bo syn ma zadłuzenie .To biezace z fa i dziadkow na raz z tego wychodzi

Powrót