alimenty po śmierci ojca

• Autor wątku Autor wątku bartek9643
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

bartek9643

Użytkownik
Odpowiedzi
34
Witam mam pytanie parę dni temu zmarł mój ojciec który nie płacił alimentów alimenty dostawałem z funduszu alimentacyjnego obecnie uczę się i nie pracuje nigdzie czy nadal będę miał wypłacane alimenty po jego śmierci mimo ze się uczę czy już nie ? jeżeli nie to co mogę zrobić aby jeszcze mieć te alimenty wypłacane aż do skończenia nauki ?

Juz alimenty nalezec sie nie beda. Tylko ewentualnie renta. Jesli ojciec bylby do niej uprawniony. Pracowal?

Możeszsięstaraćo alimenty od dziadków,ewentualnie rodzeństwa ojca. musisz jednak wykazać dodatkowo, że znajdujesz się w niedostatku.

od rodzeństwa ojca pewnie było by trudno coś wyciągnąc ale bede starał sie o rente ojciec pracował około 30 lat dziękuje za odpowiedz

zmarł mój ojciec który nie płacił alimentów alimenty dostawałem z funduszu alimentacyjnego
Więc jest dług w funduszu. Ten wchodzi w skład majątku spadkowego. Ty jesteś spadkobiercą ustawowym powołanym do dziedziczenie. Więc pomyśl czy przypadkiem nie warto spadku odrzucić. Dla Ciebie to ważne.

Powrót