Alimenty przyzna mi sąd.

• Autor wątku Autor wątku Joker199602919
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

Joker199602919

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam mam 25lat mam córkę 5letnia .Wydrukowałem umowę ugody z internetu i ją podpisaliśmy z moją była partnerka na kwotę 550zl alimentów.

Ona mówi że lekko ugra 800zl w sądzie

Moje zarobki z podatkiem do 26r życia to 2800-3100zl netto .

Mieszkam teraz u mamy która sama jest chora i jest na grupie .Dojeżdżam do pracy 20km

Mam Zobowiązania wpadłem w spirale to finansowa brałem pożyczki z czego kupywalem coś do domu np albo dawałem dziewczynie te pieniądze..mój dług wynosi 62tys zł.. rata by wszystko płacić to było by około 3tys miesięcznie

Wiem że sąd długów nie bierze pod uwagę ale plus minus ile by mi przyznał?chyba będę musiał iść do sądu zgłosić upadłość.

800 złotych na 5 letnie dziecko nie jest wygórowaną kwotą i sądze, że sąd może tyle spokojnie przyznać.

Co do upadłości, to też nie tak prosto. Pytanie z jakiego powodu powstało to zadłużenie, bo to nie jest tak, że rozwalasz pieniądze na głupoty, nazaciągasz kretytów i raz w ciągu życia możesz wcisnąć reset. Jeżeli sam się przyczyniłeś do powstania tych długów to nie ogłosisz upadłości.

Kiedy podpisaliście ugodę dotyczącą alimentów?

Joker199602919 napisał:
Witam mam 25lat mam córkę 5letnia .Wydrukowałem umowę ugody z internetu i ją podpisaliśmy z moją była partnerka na kwotę 550zl alimentów.

Ona mówi że lekko ugra 800zl w sądzie

Moje zarobki z podatkiem do 26r życia to 2800-3100zl netto .

Mieszkam teraz u mamy która sama jest chora i jest na grupie .Dojeżdżam do pracy 20km

Mam Zobowiązania wpadłem w spirale to finansowa brałem pożyczki z czego kupywalem coś do domu np albo dawałem dziewczynie te pieniądze..mój dług wynosi 62tys zł.. rata by wszystko płacić to było by około 3tys miesięcznie

Wiem że sąd długów nie bierze pod uwagę ale plus minus ile by mi przyznał?chyba będę musiał iść do sądu zgłosić upadłość.
Cos sie wyjasnilo w twojej sprawie?

Powrót