Alimenty rygor natychmiastowej wykonalności

• Autor wątku Autor wątku Eleonora2015
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
E

Eleonora2015

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
27
Witam serdecznie.
Jestem po rozwodzie. Wyrok rozwodowy zapadł w zeszłym roku. Uprawomocnił się w tym roku ponieważ była złożona apelacja jeśli chodzi tylko o winę. Klauzulę wykonalności sąd nadał z urzędu dopiero w tym roku. Moje pytanie brzmi: czy alimenty ex powinien był płacić od zeszłego roku ?? pomimo iż nie było klauzuli

kosztami utrzymania i wychowania małoletniego dziecka stron obciąża obie strony i z tego tytułu zasądza od pozwanego........ na rzecz mał. alimenty w kwocie..... zł miesięcznie płatne do rąk matki małoletniego dziecka - powódki..... do 15 go dnia każdego miesiąca z góry i to z ustawowymi odsetkami w przypadku opóźnienia w płatności którejkolwiek z kwot

karolla0905 napisał:
Co jest w wyroku napisane dokładnie?

kosztami utrzymania i wychowania małoletniego dziecka stron obciąża obie strony i z tego tytułu zasądza od pozwanego........ na rzecz mał. alimenty w kwocie..... zł miesięcznie płatne do rąk matki małoletniego dziecka - powódki..... do 15 go dnia każdego miesiąca z góry i to z ustawowymi odsetkami w przypadku opóźnienia w płatności którejkolwiek z kwot

gdy sąd zasądza alimenty podlegają one pod natychmiastową wykonalność czyż nie prawda?? Na wyroku takowej nie było. Co robić ???? błagam o odpowiedź

guest_user napisał:

NIE !!!! nie cierpię, proszę o wyrozumiałość
tak jak pisaliśmy udałam się do komornika.... ten skierował mnie do sądu o dokładne zinterpretowanie pkt dotyczącego alimentów, i stąd powrót na forum....
nie mam na wyroku rygoru natychmiastowej wykonalności a pieczątka z klauzulą dopiero nadana w tym roku- po uprawomocnieniu się wyroku.....

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót