alimenty-sprawa nietypowa?

• Autor wątku Autor wątku jokub
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

jokub

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
21
witam. Mam byc może trochę nietypową sprawę. W trakcie sprawy rozwodowej zgodziłem sie na dobrowolne placenie alimentów bylej już żonie co zostalo ujęte w protokole i pod czym sie podpisalem. W wyroku sądu już nic nie bylo na ten temat tzn.orzeczono rozwód, podzial majątku i ani slowa o alimentach. Adwokat żony zwrócil się o sprostowanie wyroku lecz nie uzyskal tego. W związku z powyższym oddal sprawe do sądu o alimenty podając za uzasadnienie wlaśnie zaniedbanie sądu okręgowego w tym temacie. Moje pytanie jest takie czy sąd od razu zasądzi te alimenty czy tez będzie przeprowadzona normalna sprawa o to czy rzeczywiście te alimenty jej się należą - minęło już 6 m-cy od tamtej sprawy i duzo rzeczy sie zmieniło zwlaszcza sytuacja finansowa. i druga sprawa czy może zasądzić je wstecz czyli od momentu kiedy skończyła się sprawa rozwodowa?.
Czy ktoś ma jakies informacje na ten temat?

Re: alimenty dla byłej żony-POMOCY

[cytat="jokub":16skfh17] czy tez będzie przeprowadzona normalna sprawa o to czy rzeczywiście te alimenty jej się należą [cytat:16skfh17]

Tak, będzie prowadzona sprawa.

[cytat:16skfh17] czy może zasądzić je wstecz czyli od momentu kiedy skończyła się sprawa rozwodowa?.[/cytat:16skfh17][/cytat:16skfh17][/cytat:16skfh17]

Może.

A więc jest możliwy wyrok, iz alimenty nie należą się?. Rozwód mam bez orzekania o winie.

Powrót