alimenty-termin

• Autor wątku Autor wątku kaskaJK
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kaskaJK

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
21
Witam. Do 10 każdego miesiąca były mąż powinien zapłacić na dzieci alimenty. Zabrał ich na wakacje i uważa, że może zapłacić o wiele później. Napisałam mu wczoraj smsa bo nie odbiera ode mnie telefonu,że pieniązki nie wpłyneły na 10-go i mogę pójść do komornika. Nic, zero odzewu i brak alimentów. Więc mam iść do komornika,po jakim czasie mogę składać dokumenty? Czy mi się należą odsetki za zwłokę? Dziękuję za odpowiedzi

Do komornika juz mozesz isc-moglas isc nawet jak sie spoznil jeden dzien.We wniosku ktory wypelniasz u komornika musisz zaznaczyc,że maja byc naliczane tez odsetki

bzdura jak zanzaczylam we wniosku odsetki wedlug obliczen komornika ale komornik stwierdzil ze w postanowieniu tego nie ma i odsetek nie bedzie liczyl chyba ze trafilam na jakiegos komornika "innego"

Ja zaznaczyłam to we wniosku i komornik odsetki nalicza

widocznie zalezy od komornika bo mi powiedziala ze w postanowieniu sądu nie było wzmianki o odsetkach i niemoze ich naliczyc

Ja w wyroku mam równiez zasadzone odsetki-ale o to samo wnosilam jak pisalam pozew

ja też wniosłam o odsetki za zwłokę ale w postanowieniu nie miałam i powiem że nie zwróciłam uwagi jak przyszło postanowienie pocztą

Megan35 napisał:
widocznie zalezy od komornika bo mi powiedziala ze w postanowieniu sądu nie było wzmianki o odsetkach i niemoze ich naliczyc
To skąd Pani zdziwienie?
Nie może Pani dostać tego co się Pani nie należy...komornik był czujny i zrobił bardzo słusznie.

Bartata napisał:
To skąd Pani zdziwienie?
Nie może Pani dostać tego co się Pani nie należy...komornik był czujny i zrobił bardzo słusznie.

po prostu nie wiedzialam ze w postanowieniu też musi być wzmianka o odsetkach i wcale niemiałam zamiaru "brać odsetek" "bezprawnie"

Powrót