Alimenty w UK??

• Autor wątku Autor wątku dolek46
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

dolek46

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam,

8 miesięcy temu rostalem się ze swoja była partnerka , odrazy założyła mi sprawę o
Alimenty place jej regularnie co miesiąc 400f ,ale 3 miesiące temu wróciła do Pl
Na stale , Czy teraz jak ona wróciła do Pl, czy nadal muszę jej płacić takie alimenty
Które ustalił tu urząd w UK ???Płacił bym jej tyle to nie ma problemu tylko ona
Za te pieniądze utrzymuje tez swojego konkubenta, i jeszcze pobiera child benefit gdzie mogę to zgłosić ze przebywa ona juz od dawna w pl czy oni to jakoś sprawdzają.
Proszę o pomoc
Kamil

Ostatnia edycja:
To, ze przebywa ona poza uk a nadal pobiera child benefit , mozesz zdlosic do child benefit office 0300 200 3100. Odnosnie alimentow, Child Support Agency wyznaczyl Ci taka wysokosc alimentow ?

Child maintenance servise,ustaliło moje zarobki i wyliczyli tyle ze mam płacić, jak to mogę rozwiązać??

???? Ktoś coś wie??

jedyne co moglbys zrobic to sprobowac w PL zalozyc sprawe i w tutajeszym urzadzie pokazac wyrok sadowy ds almentow - bo wyroki z innych krajow UE sa honorowane ale w PL dowala ci wiecej wiec nie wiem czy warto... tutaj moglbys conajwyzej sprobowac zlosic do swojego urzedu ze wraz z wyjazdem partnerki i dziecka do PL nie masz mozliwosci kontaktow i ze placisz pelna sume majac prawo do widzen wiec zyczysz sobie zeby dziecko na koszt twojej bylej przyjechalo do ciebie na wakacje w uzgodnionym czasie i w zwiazku z tym chcesz "znizke" z okazji tego ze bedziesz miec dziecko nocujace u siebie ... troche to skomplikowane bo w gruncie rzeczy wszystko zalezy od tego czy chcesz sie uzerac po sadach czy zaczac zyc na nowo... faceci sa przegrani na samym starcie i to jest smutne

Powrót