Alimenty wedlug tabeli

• Autor wątku Autor wątku anka26.07
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

anka26.07

Stały bywalec
Odpowiedzi
406
Pomoze ktos mi zrozumiec te tabele.Przy jedym dziecku nie mam problemow a co w sytuacji jak zobowiazanych jest wiecej?

Ojciec zarabia ponizej 1500e zobowiazanych jest troje dzieci powiedzmy 2, 8, 17 lat
Jaka kwote powinne dostac?
To sie jakos dzieli? Ojcu powinno zostac do zycia 900e
Powiedzmy ze zarabia 1400e wiec 500e jest do podzialu. NO i wlasnie jak je podzielic? Po rowno?

zmiany od 01.09.2010
powinno zostac 950,00 €

ta tabele po odliczeniu polowy Kindergeld powinnas brac pod uwage.Trudno powiedziec jak to podziela:(

pewnie te najnizsze 133/180 euro,na wiecej nie wystarczy

Ostatnia edycja:
A jak ta tabela ma sie do alimentow zasadzanych w Polsce? Jestesmy w Uni wiec chyba biora ja pod uwage, czy tez nie?

inaczej jest liczone
musialabym poszukac,juz kiedys tu wstawialam

anka26.07 napisał:
A jak ta tabela ma sie do alimentow zasadzanych w Polsce? Jestesmy w Uni wiec chyba biora ja pod uwage, czy tez nie?

ale w Polsce to chyba nie biora nic pod uwage,tam niektore kobiety maja wyzsze niz Niemki,z tego co tu czytam:)

Wydaje mi sie ze w sadzie w Polsce ta tabela nie przejdzie .
Ociec dziecka ma zasadzone alimenty w PL i niestety ale do tej pory ma zasadzone takie alimenty ze nie zostaje mu kwota 950e :/
Cos cienko to widze

belunia napisał:
ale w Polsce to chyba nie biora nic pod uwage,tam niektore kobiety maja wyzsze niz Niemki,z tego co tu czytam:)

dokladnie, zastanawim sie co w sytuacji kiedy ojciec ma takie wysokie alimenty i matka chce jeszcze podwyzki.

Przepraszam, ze wtracam inne pytanie, ale co sie dzieje, jesli ojciec placacy alimenty wedlug tabeli ponownie zeni sie?

Powrót