M
malajudoczka_83
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 40
Mój brat płaci po 250 zł od trzeciego miesiąca ciąży dla matki swojego dziecka (nie są małżeństwem i nigdy nie byli) . Dziecko ma 2 miesiące i matka oczywisćie chce alimenty na dziecko, na siebie i część poniesionych kosztów wyprawki. Teraz mam pytanie czy te pieniądze któe płacił jej do momentu urodzenia dziecka można zaliczyć na poczet tej wyprawki np? a te pieniądze po urodzeniu na alimenty..? Bo powiedziano mi, ze to po prostu byly dobrowolne" datki" i sąd nie zaliczy tego zarówno do alimentów za te dwa miesiące kiedy dzieciątko jest juz na świecie ani jako część za wyprawkę. Jak to jest?
Drugie pytanie to co zrobić, zeby nie musiał płacić na matke, skoro ich nie łączył żaden związek? Wogóle są szanse, ze na matke też będzie musiał płacic? Rozprawa juz w tym tygdoniu wic uprzejmie prosze o jakies wsparcie
Drugie pytanie to co zrobić, zeby nie musiał płacić na matke, skoro ich nie łączył żaden związek? Wogóle są szanse, ze na matke też będzie musiał płacic? Rozprawa juz w tym tygdoniu wic uprzejmie prosze o jakies wsparcie