Alimenty z USA

• Autor wątku Autor wątku Ewelin33
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
E

Ewelin33

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witam wszystkich.
Poradzcie prosze, co moge zrobić w nast. sytuacji. Mąż przebywa w Stanach ponad 3 lata. Od paru miesięcy nie odbiera korespondencji, przestał dzwonic i łozyć na dziecko. Dowiedziałam siejednak, ze zyje tam mu sie niezle, od dwoch lat mieszka na stałe z inną kobietą... Chce sie z nim rozwieźć, ale on postanowił uprzykrzyć mi zycie. Chce najpierw wystąpic o alimenty, ale co zrobić w sytuacji kiedy on nie odbiera korespondencji (prawdopodobnie jest nielegalnie albo coś nakręcił i nie odbiera listów poleconych). Jak najlepiej postąpic w takiej sytuacji i jak wygląda sprawa z pozwaniem o alimenty ewent. jego rodziców?
Ewa

Jeśli nie odbiera korespondencji to będzie trudna sprawa niestety :(. Proszę próbować założyć sprawę o alimenty od dziadków.
A co do męża najlepiej będzie (proszę nie mysleć, że łatwo mi się mówi- ale to są realia) dowiedzieć się czy aby nie zmienił adresu.

prosze o porade.
Maz przebywa w USA od 8 lat. Posiada tam firme transportowa TIR ktora jest przepisana na osobe z pobytem stalym, osiaga tam dosc duze dochody. Jest w zwiazku z inna kobieta od poczatku swjego pobytu. Nie chce nakladac finansowo na 3-jke dziecii ktore przebywaja w polsce i sa w wieku szkolnym. w jaki sposob rozwiazac ten problem? Prosze o porade.

Prosze sie tak szybko nie poddawac. W USA prawo dziala dosc dobrze i skontaktowac sie z lokalnym adwokatem w USA. W jakich stanach sa nieplacacy mezowie?

Powrót