Alimenty zastępstwo w sprawie

• Autor wątku Autor wątku krystynalange
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

krystynalange

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
8
Witam
mam 23 lata chce wnieść pozew o podwyższenie alimentów czy mogę nie uczestniczyć w sprawie czy mogę upoważnić matkę do reprezentowania mnie w sądzie ? jeśli tak to co trzeba zrobić?

Tak-mama może Ciebie reprezentowac w sądzie-bedziesz musiala dac mamie pelnomocnictwo na reprezentowanie Ciebie w Sądzie

Jesli jednak sad wezwie na przesluchanie w charakterze strony to bedzie trzeba sie stawic.

Dziekuje za informacje jestem wdzięczna

emma210 napisał:
tak-mama może ciebie reprezentowac w sądzie-bedziesz musiala dac mamie pelnomocnictwo na reprezentowanie ciebie w sądzie

a prosze mi powiedziec czy składając pozew musze odrazu napisac ze mama bedzie mnie reprezentowała na sprawie i czy pełnomocnictwo musi byc potwierdzone przez notariusza?

W pozwie moze Pani poinformowac sedziego kto bedzie Pania reprezentowac ( imie nazwisko, adres, stopien spokrewnienia). Nie musi miec Pani pelnomocnictwa notarialnego.

Może Pani też napisać pełnomocnictwo a sam pozew może złożyć już Pani mama dołączając pełnomocnictwo podpisane przez Panią. Pozew podpisze mama.

Pelnomocnictwo nalezy podpisac pelnym imieniem(imionami) i nazwiskiem.Polecam rowniez zalaczyc dokumenty,potwierdzajace obecny stan(zaswiadczenie ze szkoly itp.).Jezeli nie bedzie watpliwosci,nie bedzie Pani wzywana.

Powrót